Kim Kristensen laver i sit indlæg omhandlende Liberal Alliances forslag om at løsrive Randers fra boligreguleringsloven et kæmpe stråmandsargument. Han påstår at årsagen til at Liberal Alliance vil fjerne skadelig boligregulering er fordi, vi vil fordoble huslejen, og vil gør flere mennesker fattige. Det er noget sludder. Beboerlistens byrådsmedlem og formand for Randers lejerforening, Kim Kristensen, vælger dermed at trække debatten om boligregulering ned på et uhørt lavt niveau, uden selv at levere skyggen af bevis for at huslejen vil blive fordoblet over natten.

 

Har man en smule forståelse for mikroøkonomi, vil man vide at Kim Kristensens udokumenterede påstand ikke giver mening. Den mest grundlæggende form for mikroøkonomi gælder også i Randers, og når udbud møder efterspørgsel, findes der en pris. Uden at levere skyggen af bevis for at priserne i Randers vil fordobles, harcelere beboerlisten på mest usaglige vis mod Liberal Alliance. Derfor er det åbenlyst for enhver at huslejen i Randers, grundet en lavere efterspørgsel, aldrig kommer i nærheden af huslejen i København, sådan som Kim Kristensen påstår.

 

Vi vil hæve reguleringen, ikke prisen.

Når vi vil afskaffe boligreguleringen er det først og fremmest fordi vi ikke tror på planøkonomi. Ønsker man fra politisk side at holde huslejen lav, og udbuddet af lejligheder stor, skal man i stedet lette de administrative byrder for udlejerne, hvilket man eksempelvis kan gøre ved at afskaffe boligreguleringen.

Dernæst giver boligreguleringen udlejerne en række ekstra omkostninger, man sagtens kunne være foruden. Samtidig lægger de regler og restriktioner man finder i boligreguleringsloven samt lejeloven en dæmper på udbuddet af boliger.  Lejeloven, der udelukkende tjener lejernes sag, betyder at mange lejesager ender i huslejenævnet, hvor man som udlejer kan blive tvunget til at sætte huslejen ned, ikke bare fremadrettet men med tilbagevirkende kraft. Det på trods af at både lejer og udlejer af egen fri vilje har indgået en aftale om huslejens størrelse, hvilket afskrækker mange investorer. Af disse årsager vil Liberal Alliance fritage Randers kommune fra den skadelige boligreguleringslov og gøre markedet mere gennemskueligt for både lejer og udlejer. Vores forslag er sund fornuft, og behøves ikke at blive pakket ind i stråmænd og udokumenterede påstande om fordoblinger af huslejen. 

 

Anders Burlund

Spidskandidat Liberal Alliance Randers

Østervold 36,2.1

8900 Randers C