En klage over den nye Hal 4 ved Arena Randers er blevet trukket tilbage. Så derfor er det nu tid til første spadestik til den nye Hal 4. Byggeriet er en udvidelse på 7.000 kvadratmeter med plads til 4.000 sportstilskuere, 6.000 koncertgængere og et helt nyt loungeområde for erhvervsfolk

 

Det var C. la Cours Skole, der havde sendt en klage til Planklagenævnet i Viborg, der primært handlede om miljøvurderingen.

Skolebestyrelsesformand Thomas Ballegaard bekræfter at klagen er trukket tilbage. Årsagen er at Randers Idrætshaller har ændret projektet, så det imødekommer nogle af de klagepunkter vi havde, forklarer han.

“Desuden har vi slet ikke lyst til at stoppe en ny hal i Randers, hvis det er det man ønsker”.

 

Ny aftale

“Med byggeriet af den nye multiarena kommer Randers tilbage på landkortet over danske byer med plads til store sportsbegivenheder, messer, konferencer og koncerter. Vi ryger op i superligaen indenfor haller”, siger Torben Boldsen, bestyrelsesformand for Arena Randers.

Han og direktør Gitte Nørgaard underskriver i disse dage kontrakt med vinderen af den store arkitektkonkurrence, som Arena Randers udbød tidligere på året. Tyske Max Bögl med LINK Arkitektur og Orbicon løb med sejren foran 18 bydende entreprenørvirksomheder, hvoraf fem blev udvalgt, og resultatet bliver en både smuk, funktionel og bæredygtig udvidelse af Arena Randers.

 

Unikke oplevelser

“Da vi først så billederne og tegningerne af byggeriet, tænkte vi, at det her bliver vi stolte af”, fortæller Gitte Nørgaard, direktør for Arena Randers.

“Du ankommer til et højt, overdækket indgangsparti, og gennem de store panoramavinduer kan du se de aktiviteter, der foregår inde i foyeren. Der vil være et nyt moderne loungeområde for fx erhvervsfolk og en café med super forplejning. Den nye hal er meget fleksibel med vægge, der kan køres op og ned, alt efter hvor stort arrangementet er, og både børn, voksne og ældre kan se frem til mange unikke oplevelser i de flotte lokaler”.

 

Skønhed og funktionalitet

Gitte Nørgaard og Torben Boldsen fremhæver det nye byggeris skønhed og funktionalitet.

“Den nye multiarena bliver utrolig flot rent æstetisk. Byggeriet er designet på en måde, så de nuværende haller og bygninger bliver bundet sammen af den nye hal. Således kommer Arena Randers til at fremstå, som om det hele er bygget på samme tid og er en del af den samme helhed”, fortæller Torben Boldsen.

 

Lokale håndværkere

Projektet involverer en lang række lokale håndværkere, der kommer til at bygge Hal 4. Max Bögl har lagt stor vægt på miljømæssig omsorg og energirigtige principper, heriblandt solceller på taget og 2020 miljøcertificering. Den tyske entreprenørvirksomhed har tidligere stået bag flere store internationale arenabyggerier.

“Hele tanken med multiarenaen er, at vi gennem årene har tabt rigtig mange store arrangementer til andre byer, fordi vi ikke havde faciliteterne. Det får vi nu, og det nye byggeri forventes at smitte positivt af på Randers by, hoteller, butikker og erhvervsdrivende i området”, lyder det fra Gitte Nørgaard.