Udmeldelser skaber problemer  – serie 5-spillere skal nu spille serie 3

Fire års hårdt arbejde er mere eller mindre spildt i Randers KFUM’s fodboldafdeling, der i 2014 lancerede mottoet ”KFUM ser fremad.”
Og fremad kom de deroppe på Langvang – fra serie 5 til serie 3, hvor man spillede i efteråret 2016 efter en succesrig forårssæson med oprykning til følge.
Man er fortsat med i serie 3, men det er vist kun et spørgsmål om tid eller rettere sagt 14 kampe i efteråret,  før det hedder serie 4.
For mange af de spillere, der udgjorde KFUM’s førstehold, der har haft Andreas Bundgaard og Henrik Mortensen som trænere, er ikke længere på Langvang. Deres afgang var dog ganske udramatisk og efter fælles aftale.
”Vi har vel mistet i alt 15 spillere. Kun to-tre er tilbage fra forårets serie 3-hold,” siger daglig leder og fodboldformand i KFUM, Søren Frank, der måtte melde afbud til Brejnholt Cup hos Kristrup grundet spillermangel, da omkring 14-15 mand havde forladt klubben.
”Nu brugte vi tæt på fire år på at forsøge at genrejse KFUM’s fodboldafdeling. Det lykkedes, og så er det en skam at se det ende sådan,” siger Søren Frank.
Forklaringen på spillerafgangen?
”Vi forsøgte og i lang tid med held at genskabe en klubånd, der i lang tid har manglet. Vi troede, det var lykkedes, men der var en større opgave, end vi havde regnet,” siger Søren Frank.
Og forklarer så videre:
”Der var en svigtende deltagelse til træning. Om det var manglende motivation eller andre ting, kan vi kun gætte på, men vi forsøgte sammen med trænerne at finde de rigtige løsninger.”
Til denne efterårssæson havde Randers KFUM tilmeldt hold i serie 3 og serie 5. Andetholdet i serie 5 er trukket, og førsteholdet er startet med fire nederlag  – 0-3 mod Purhus, 3-6 mod SMIFF og 0-4 mod både Spentrup og DB.
I stedet håber man at få en plads i ni-mandsturneringen i serie 6.
Man frygtede problemer, da det meste af førsteholdet var væk.

Konsekvensen var, at andetholdsspillerne fra serie 5 lynhurtigt avancerede i rækkerne – til serie 3-fodbold.
Det har givet sportslige skrammer.
Men det er gået godt nok indtil nu.
”Vi har fået et par spillere tilbage fra andre klubber, og nogle, der ellers ville trappe ned eller stoppe, er fortsat for at hjælpe. Dertil er der kommet fire-fem fra andre klubber umiddelbart efter sæsonstart. Det er ikke alle, der i lige god form for nu at sige det rent ud, men der er en utrolig gejst, og de nye trænere Michael AH Andersen og Rene B. Jensen har godt styr på det hele,” siger Søren Frank, der glæder sig over, at det lykkedes at redde serie 3-holdet.
Og glæder sig over mere.
Over, at der atter er gejst og humør på.

”Dem, der er udgør den samlede trup nu, viser alle den rette attitude og ånd.” siger Søren Frank, der havde masser at glædes over i foråret og i forbindelse med nytårsappel inden sæsonstart.

Da havde man nemlig som mål at komme med i den sjove ende af tabellen. Det kom man ikke, idet førsteholdet sluttede på en sjetteplads, men dog bevarede serie 3-status, mens andetholdet i serie 4 måtte rykke ned i serie 5 i en sæson, hvor man undervejs havde tilmeldt fire seniorhold  ligesom man i foråret 2017 havde tre drengehold med i turnering.

I dette efterår har KFUM blot to drengehold, et fem- og ottemandshold i C-rækkerne. Man har også fået en gruppe 3-6 årige, der træner både tirsdag og torsdag. KFUMhar også startet et damehold i 7- mands, og solstrålehistorie – holdet for udviklingshæmmede – kører fint.

Der er dog en masse positiv røre i ungdomsafdelingen. Der er kommet en ny ungdomsformand, nemlig Heidi E. Rasmussen, der har bragt en masse kreative tiltag på banen.