Hvis vi skal have Randers op i gear, er det nødvendigt, at vi har den rette infrastruktur. Sådan lyder det fra virksomhederne i Randers i Dansk Industris årlige undersøgelse af de danske kommuners erhvervsvenlighed. På spørgsmålet ”Hvad bør kommunen prioritere højest, hvis den skal styrke virksomhedernes vækstmuligheder fremadrettet?”. Er det infrastruktur, arbejdskraft og image, der betyder mest for virksomhederne.

 

Infrastruktur betyder noget

Randers har en fantastisk placering i Danmark, tæt på E45, med kort til mange af de store jyske byer, med store havne til eksport og udskibning. Men hvis E45 op og ned gennem Jylland er sandet til, Randers bro har nået sit mætningspunkt og øvrig infrastruktur halter, er det et stort problem. Det skal vi gøre noget ved. Liberal Alliance går derfor til valg på flere spor på E45, og vi har også henvendt os til transportministeren for at lægge pres på at fortsætte en udvidelse af motorvejen hele vejen til Randers. Samtidig vil vi arbejde for at få en østlig forbindelse over Randers fjord for at binde vejnettet bedre sammen.

 

Adgang til kvalificeret arbejdskraft

Kigger man på arbejdskraften er det især den faglærte arbejdskraft, virksomhederne efterspørger. Her er det vigtigt, at vi fra politisk side lytter til virksomhedernes behov, og lægger os i selen for at fastholde arbejdspladser i Randers. For kan man ikke finde kvalificeret arbejdskraft til sin virksomhed, er det svært at udvikle sig, selvom kunderne er der. Derfor går Liberal Alliance til valg på at oprette flere partnerskabsaftaler mellem virksomheder og uddannelsesinstitutioner. Det godt for både de unge, der søger efter praktikpladser og for virksomhederne, der får adgang til arbejdskraft, der kan specialiseres til lige netop deres behov. Kan vi holde vores unge i Randers, samt sikre at virksomhederne har den arbejdskraft de har brug for, er det en vindersag for alle parter. Derudover skal vi have afskaffet dækningsafgiften helt, da den er med til at holde virksomheder fra at etablere sig i Randers. Dækningsafgiften er en afgift som kun Randers og Aarhus har, dvs. en ekstra beskatning på erhvervslivet, som kommunerne selv kan vælge at afskaffe. Vi er sammen om at skabe arbejdspladser, vækst og udvikling i Randers, og vi skal lytte til dem, der hver dag sikrer at vi har råd til velfærden i R anders Kommune.

 

Anders Burlund, Spidskandidat Liberal Alliance Randers

Østervold 36,2.1

8900 Randers