Alting var vistnok bedre i gamle dage, og nu kan du komme på en underholdende tur ned ad Mindernes Alle. På Håndværksmuseet har de nemlig fundet de gamle Randers-film frem fra arkiverne og viser 28. september fem små film om livet i Randers i 1950’erne

Det er fem korte film fra 1950’erne fra Museum Østjyllands filmarkiv, der denne eftermiddag har fundet vej til filmlærredet på Håndværksmuseet. De charmerende film introduceres af museumsinspektør og daglig leder af Håndværksmuseet, Inger Marie Hyldgård, der også fortæller lidt om Randers og livet i byen i 1950’erne.

”Man kan sige, at 1950’erne generelt var det sidste årti, inden de store forandringer satte ind, såvel byplanmæssigt som kulturelt. I filmene får vi et glimt af livet i det gode, gamle Randers,” fortæller Inger Marie Hyldgård, der forventer, at mange randrusianere vil benytte sig af den sjældne mulighed for at nyde de gamle filmstykker.

Propaganda skaber udvikling
Den længste af filmene er ”Randers – en film om en provinskøbstad”, der er lavet i 1956-57. Den blev såmænd bestilt af ”Propaganda Komiteen for Randers By og Havn”, som havde til formål at skabe udvikling i byens erhvervsliv.
De fire øvrige film, der også stammer fra 1950’erne, er ganske korte og viser lidt fra dragonerne, oversvømmelse, juleudsmykning og bombebøssens optog gennem Randers.

Det foregår torsdag 28. september klokken 13-13.30 på Museum Østjylland. Der er gratis adgang, men tilmelding er nødvendig, da der er plads til max. 40 filmnydende gæster.