Para Atletik Randers Freja byder velkommen til ”Kom og prøv-dag” 7. oktober

Ved verdensmesterskaberne i race-running gjorde deltagerne fra Para Atletik Randers Freja det fremragende – med seks guldmedaljer, seks sølvmedaljer og en enkelt bronzemedalje, mens Kristine Hagen Jacobsen satte verdensrekord på 100 m.

Para-atleterne -handicapidrætsfolk – er ganske forståeligt stolte over og tilfredse med de flotte resultater, men vil gerne have flere at træne sammen med.

Derfor inviterer de til åbent hus i atletikhallen på Mariagervej lørdag den 7. oktober.

For de tror og mener, der går mange rundt omkring, der kunne have glæde af para-idræt.

I Danmark er der 100.000 børn og unge under 24 år med et handicap. Heraf skønnes mindst halvdelen at kunne have glæde af parasport, men højst 10 pct. har jævnligt deres gang i den lokale sportsklub, hedder det på Parasport Danmarks hjemmeside.

Ser man på samme aldersgruppe uden handicap, er tallet over 50 pct.

I hallen på Mariagervej er trænerne Edith Hansen og Susanne Braüner Ladefoged klar til at byde velkommen den 7. oktober..

”Para Atletik Randers Freja holder ”Kom og Prøv-dag” lørdag den 7. oktober fra kl. 11 til kl 14. Her indbyder vi alle med et fysisk handicap til at komme og afprøve kast, løb, længdespring og RaceRunning,” fortæller Susanne.

Arrangementet og invitation er blandt andet lagt op på FaceBook og Randers Frejas hjemmeside.

Nyt fra para-sporten er, at Frejas havde ni løbere med til FM (Danmarksmesterskaberne), hvor det blev til flere medaljer og gode resultater og, at Danmarks største sparekasse, Sparekassen Kronjylland, med virkning fra 1. september er ny partner i Parasport Danmark.