Søndag 1. og lørdag 7. oktober kan personer over 65 samt andre i risikogruppen for influenza blive gratis vaccineret hos Matas i Randers. Sygeplejersker står klar i butikkerne

 

Alle over 65 år, svært overvægtige med BMI på over 40, gravide i mere end 12. uge, førtidspensionister samt personer med visse kroniske sygdomme kan gratis blive vaccineret mod influenza søndag 1. oktober i Matas i Randers Storcenter klokken 10.00 til 13.00 og lørdag 7. oktober i Matas i Dytmærsken i Randers ligeledes klokken 10.00 til 13.00. Vaccinationerne foretages af sygeplejersker fra Danske Lægers Vaccinations Service.

“Hos Matas arrangerer vi ofte aktiviteter, der kan hjælpe vores kunder med at holde sig sunde og raske, og vi er glade for nu at tilbyde forebyggelse af influenza sammen med Danske Lægers Vaccinations Service. Tidsbestilling er ikke nødvendig – mød blot op, og husk sygesikringsbeviset,” siger Helle Løkke Andersen, der er butikschef i Matas i Dytmærsken i Randers.

 

Det har aldrig været nemmere

Hvert år dør mellem 1000 og 2000 mennesker i Danmark på grund af influenza, og de år, hvor influenzaepidemier raserer, stiger dødstallet med mellem 1000 og 3000 i løbet af vinterhalvåret. Heldigvis har det aldrig været nemmere at blive vaccineret.

“Folk har for alvor fået øjnene op for, at influenza faktisk er en alvorlig sag. Personer i risikogruppen rammes hårdt af influenza og kan nemt udvikle følgesygdomme som for eksempel lungebetændelse, der ofte forårsager dødsfald. Gennem samarbejde med blandt andre plejecentre, apoteker og Matas er det faktisk lykkedes at gøre vaccinen mere tilgængelig, og derfor er der også flere, der lader sig vaccinere,” siger Mogens Rishøj, der er cheflæge hos Danske Lægers Vaccinations Service.

Borgere, der ikke hører til risikogruppen, kan også møde op i den lokale Matas for at blive influenzavaccineret. I så fald skal der betales 160 kroner til sygeplejersken i butikken.