På dagens dagsorden for økonomiudvalget skal der tages stilling til placering af nye indkøbsmuligheder i nordbyen

 

Byrådet besluttede i forbindelse med vedtagelsen af Kommuneplan 2017 at der udarbejdes et kommuneplantillæg for detailhandel i Helsted ved Oust Møllevej.

Her ligger der en enkeltstående Rema1000, som ønskes udvidet til 1200 m2, og der er ønske om at udvikle nabogrunden til detailhandel i form af mindre butikker. Byrådet besluttede i forbindelse med vedtagelsen af kommuneplan 2017, at der skulle udarbejdes et kommuneplantillæg for op til i alt 1000 m² ny detailhandel i området. Dette forudsætter, at der udlægges et nyt lokalcenter ved Oust Møllevej. Planerne kræver fordebat og udarbejdelse af kommuneplantillæg og lokalplan.

Forvaltningen anbefaler, at der i overensstemmelse med byrådets beslutning igangsættes fordebat og planlægning for detailhandel ved Oust Møllevej.

 

Behov for dagligvarebutikker

I detailhandelsanalysen fra 2015 blev de daværende bydelscentre gennemgået, hvorefter nogle blev ændret til lokalcentre eller udgik som butiksområder i den efterfølgende kommuneplanlægning. Af detailhandelsanalysen fremgår det, at der er grundlag for flere butikker – i alt svarende til to dagligvarebutikker på hver 1000 kvm – i Helsted.

Med de mange projekter for udvidelse eller nyetablering af dagligvarebutikker i Nordbyen, som til dels henvender sig til den samme kundegruppe, vil forvaltningen anbefale, at der udarbejdes en samlet, opdateret vurdering af behovet for dagligvarer i den nordlige del af Randers.