Lige nu arbejder Røde Kors’ udsendte nødhjælpere i verdens brændpunkter, hvor de hver dag redder liv. Den 1. oktober kan alle være med til at hjælpe, hvor der er allermest brug for det -både i Danmark og ude i verden

Hvert år sender Røde Kors flere end 200 specialister til områder, hvor katastroferne rammer og koster menneskeliv. De arbejder på højtryk sammen med lokale Røde Kors-frivillige i det hungerplagede Sydsudan. De kæmper mod kolera og hjælper krigsofre i Yemen. Og de tager sig af syge, sårede og familier på flugt i Syrien.

Røde Kors’ landsindsamling er vigtig for at sikre hjælpen til nødstedte og sårbare både i Danmark og ude i verden. Og her kan alle være med til at hjælpe.

Søndag den 1. oktober har Røde Kors afdelingen i Randers brug for alle, der vil være med til at støtte de udsendtes arbejde ved at samle ind. Hver indsamler, som går en rute på ca. tre timer, bidrager i gennemsnit med 1000 kr. til hjælpearbejdet. Beløbet er nok til mad til 28 hungerramte børn i en måned eller husly til to familier på flugt.

Randers Statsskole deltager også i konkurrencen om en koncert med Suspekt – de mangler blot syv ruter ud af 50 for at være med i lodtrækningen

Røde Kors’ udsendte er først og fremmest på pletten, når katastrofen rammer i form af krig, hungersnød og naturkatastrofer som jordskælv og oversvømmelser.  Hjælpeindsatsen gælder også genopbygning og forebyggelse af nye katastrofer, hvor det er muligt. Derfor går en del af pengene fra indsamlingen til det langsigtede hjælpearbejde i nogle af verdens fattigste lande.

Røde Kors hjælper hver dag udsatte familier og ensomme her i Danmark, og sørger fx for sommerferieaktiviteter til børn, besøg til ensomme og støtte til voldsramte kvinder.

Ingen ved, hvor katastrofen rammer næste gang – eller hvornår. Derfor går nogle af de indsamlede penge til Røde Kors’ katastrofefond, der sikrer hurtig hjælp til de allermest udsatte, når der er brug for det.

Sidste år samlede 25.000 indsamlere over hele landet mere 19,4 mio. kr. ind til Røde Kors den første søndag i oktober.

Søndag 1. oktober kan du hjælpe os med at hjælpe
Den 1. oktober går Røde Kors-indsamlerne fra dør til dør. Meld dig som indsamler og giv tre timer af din tid. Eller giv hvad du kan, når indsamlerne banker på din dør. Så hjælper du Røde Kors med at hjælpe.

Meld dig som indsamler til den lokale Røde Kors afdeling i Randers på 2937 2122. Eller tilmeld dig på www.rødekors.dk/indsamler  eller telefon 7010 0000

Få mere at vide hos Helle Dreisig, indsamlingsansvarlig i Røde Kors’ lokalafdeling i Randers på29372122, eller hos Røde Kors på 3525 9200 – efter klokken 16 på 4041 4173