Hvis vi vil have et demokrati der fungerer, så bliver vi nødt til ikke at tage æren fra hinanden. For hvem føler sig værdsat, og har lyst til at følge gode idéer til dørs, hvis æren for idéerne inden man overhovedet er startet, allerede er tilskrevet en anden end dig selv?

Det er desværre det vi så ofte ser i det politiske spektrum – og Randers Kommune er ikke en undtagelse. Tværtimod. Man har tendens for at bruge sine egne gode idéer og intentioner som skræmmekampagner, i stedet for at dele dem med hinanden så man i fællesskab kan bringe idéerne til livs. Og hvis først en idé kommer ud med budskabet; se her hvad jeg vil, og som de andre ikke vil være med til – ja, så er det efterfølgende unægtelig svært for andre at tilslutte sig idéen. Uagtet hvor god og enig i den man måtte. Og dét er en skam. Det betyder at de gode intentioner dør hen, og vi i stedet sidder med et politiske miljø der er opdelt i ’dem’ og ’os’, og ikke i et fællesskab for, hvad de kan gøre for borgerne i Randers Kommune. Det er ekstremt skadeligt for det politiske miljø; men ikke mindst for borgerne. Borgerne der har valgt repræsentanter for dem, som burde repræsentere deres interesser, bør føle sig svigtet af de, som kun vil fremme deres egne idéer ved at lave skræmmekampagner mod andre.

Lad os i stedet dele vores visioner og idéer med hinanden. Inden vi går ud og udstiller andre. Lad os i fred og fordragelighed finde de steder hvor vi er enige, og kigge fremad for en bedre og mere stabil løsning, der kommer borgerne til gavn. At give æren for idéer og intentioner til hinanden og deles om dem, i stedet for at bruge det som valgkampsmateriale. For først da, kan vi føre politik, der kommer borgerne til gavn.

I Fusion Randers deler vi gerne alle vores idéer og intentioner – og lytter meget gerne på andres. Vi vil Randers Kommune det bedste.

 

Jesper Bræmer
Fusion Randers
R. Hougårds Vej 66
8960 Randers SØ