Jeg valgte den anden dag at dele to af billederne fra projektmaterialet på facebook. Billederne forsøger at vise hvordan højhusene for enden af Bojesvej ved Vorup enge kan komme til at se ud. Jeg skrev hertil, at de der så så mit opslag dermed selv kunne vurdere, hvorvidt byggeriet  er ”ved naturen” eller ”på en ”containerplads” Til min store overraskelse gik der dog ikke lang tid førend venstres gruppeformand Anders Buhl, tog bladet fra munden og beskyldte mine billeder for at være falske. I første omgang blev jeg meget overraket over den meget uventede anklage, men omvendt har det jo gennem den seneste tid været venstres strategi at benægte mere end at argumentere.

Omvendt står det til hos et andet venstremedlem, nemlig formanden for landdistriktsudvalget Lars Søgaard, som er meget ærlig omkring argumenterne for højhusene ved Vorup enge. Han argumenterer nemlig for, at byggeriet er nødvendigt for at tiltrække det han kalder gode borgere.

Som socialdemokrat og byrådsmedlem sondrer jeg ikke mellem gode og dårlige borgere, men arbejder ud fra at alle skal behandles ens. I forlængelse heraf vil jeg dog gerne tilføje, at jeg er enig med Søgaard i, at vi skal gøre en indsats for at gøre Randers attraktiv som bosætningskommune. Jeg mener dog ikke vejen er at tilsidesætte randrusianerne og skæmme naturen.

Heldigvis besluttede et flertal i byrådet, trods stor modstand fra V og DF, at der skal afholdes et borgermøde d. 9 oktober kl. 19. Her vil politikerne få mulighed for at forklare, hvorfor de vil bygge højhuse ved Vorup enge og tilmed, hvorfor de end ikke vil mødes med borgerne inden en så stor beslutning tages. Jeg ser frem til debatten.

 

Mikael Mouritsen
Byrådsmedlem for Socialdemokraterne