Med de netop afsluttede budgetforhandlinger – og ikke mindst de mange negative reaktioner – frisk i erindringen, kan der næppe være nogen tvivl om, at der er behov for at hæve kommunens omsætning, såfremt vi med tiden ønsker at finansiere yderligere investeringer i bl.a. velfærd.

Et skridt i den retning kan være et yderligere fokus på turisme.

Vi ved alle, at der er mange gode oplevelser i vente, hvis man besøger Randers. Det kan være en tur i Regnskoven, en fisketur ved Gudenåen eller en lækker peanutbutter-sandwich på Graceland (min egen personlige favorit!). Hertil skal lægges dugfriske succeser som PostNord Danmark Rundt og Watermusic. Personligt mener jeg, at sidstnævnte satte Randers på danmarkskortet som aldrig før gennem mine snart 12 år i kommunen. Den endelige lancering af Fabrikken lurer lige om hjørnet, og sådan kan man umiddelbart blive ved.

På baggrund af ovenstående vil jeg – og resten af Liberal Alliance Randers – derfor arbejde for, at byen får endnu bedre tag i de mange potentielle turister, da dette kan skabe mere forretning og yderligere arbejdspladser. En absolut nødvendighed såfremt kommunens indkomst skal stige.

Vi fokuserer således på følgende 3 områder:

Vi bakker op om, at Randers i fremtiden skal afholde flere store events, og det er derfor vigtigt, at der kommer flere sengepladser i Randers. Flere overnattende gæster betyder en større omsætning for erhvervslivet i Randers midtby.

Ikke alle turister vælger toget, bussen eller cyklen. Der skal naturligvis være plads, til alle der kommer til Randers – uanset transportmiddel. Derfor vil vi gerne have flere p-pladser i Randers midtby, primært omkring de store turistmagneter i byen.

Det er vigtigt, at man som turist ikke oplever en lukket by, når man kommer til Randers. Derfor vil vi arbejde på at en mindre restriktiv bevillingspolitik med vægt på konkurrence og frie muligheder.

Jeg mener, det er vigtigt, at vi som kommune står sammen om de gode oplevelser, Randers har at byde på.

Det kan vi vel ikke være uenige om?

 

Peter Brown
Byrådskandidat for Liberal Alliance
Gl. Jennumvej 11, 1. th.
8930 Randers NØ