Med hensyn til folkeskolerne – Her svinger oplysningerne frem og tilbage med modstridende, subjektive og alternative facts. Det er hverken til at finde hoved eller hale i, hvad der er op eller ned.

I budgettet er der et punkt der hedder ”Tilbagerulning af rammebesparelser”, det er jo snart valg, så hvad gør man ikke for at få stemmer.

Anders Buhl Christensen (V) anfører, at folkeskolerne generelt har gode vilkår, og det bliver endnu bedre med det vedtagne budget.

I den politiske virkelighed har man givet næsten 10 mio. til folkeskolerne for at modvirke rammebesparelserne, men når man ser på ressourcetildelingen til skolerne, er der forud for dette skoleår reduceret med næsten 14 mio. Derved mangler der stadig 4 mio. for at nå status for skoleåret 16/17.

Dertil kommer manglende prisfremskrivning til undervisningsmateriel og it-platforme på ca. en mio. (kilde: Randers lærerforening).

Skolebestyrelsesformanden på Søndermarkskolen nævner skolernes voldsomme økonomiske efterslæb på 25 mio. sidste år, og forventer, at det bliver det samme i år.

Bjarne Overmark skriver: Siden 2014 er der fjernet 80 mio. fra folkeskolen. Det svarer til 160 stillinger. Og dertil kommer de 20 færre næste år, så det er i alt 180 stillinger, som man har fjernet på fire år.

Så nu kommer tømmermændene:

10 % klarer ikke folkeskolens afgangseksamen.

18 % får ikke karakteren 2 i dansk og matematik, så de kan komme på erhvervsskoler.

Resultatet af sammenhæng med skolestrukturen og de evige besparelser?

Planen for besparelse på ca. 13 mio. på specialundervisningsområdet er indtil videre taget af bordet, – der er jo snart valg.

Med hensyn til nedklassificering af de kommunale boligveje:

Mange borgere kan ikke se det rimelige i den store forskelsbehandling kommunen ønsker skal ske for grundejerne. Nogle skal betale for vejvedligeholdelse generelt i kommunen, og andre skal betale det samme plus udgifterne til deres egen boligvej. Og det er kommunale udstykninger, der behandles vidt forskelligt.

Dette betændte emne er sendt tilbage til forvaltningen, der skal regne på det. Så intet er vedtaget endnu, – det er jo snart valg.

Randers kommune trænger til en anden politisk ledelse, og med Mogens Nyholm som ordstyrer de næste 4 år, vil de snævre flertal af de vigtigste beslutninger være fortid.

 

Poul Rubach
Byrådskandidat for Radikale Venstre
Bækkevej 28
Harridslev