Tryghed er en kerneværdi for SF. Derfor synes vi, det er oplagt at give vores ældre faste teams i deres hjemmepleje.

Ifølge Ældresagen fortæller sårbare borgere og ældre selv, at det kan være forvirrende og utrygt, hver gang det er en ny hjemmehjælper, der banker på. Og det tror vi bestemt på.

Det er nemlig en privat ting at lukke mennesker ind i sit hjem. Og at lade andre hjælpe sig – nogle gange med ret private opgaver. Så selvom vores hjemmepleje er meget dygtige folk, der hjælper andre mennesker hver eneste dag og er afholdte af vores ældre, så er de “nye ansigter” en udfordring. Kunne vi andre for eksempel forestille os at blive vasket af en, vi ikke kendte?

Egentlig tror vi kun, at faste teams vil komme alle parter til gode. Hvis hjemmehjælperne er fast tilknyttet de samme borgere, vil de lære dem bedre og hurtigere at kende. Relationen bliver tættere, tryggere og dermed mere meningsfuld for begge. Samtidig lærer hjemmehjælperen de enkelte borgeres behov at kende mere indgående – og hvordan han eller hun bedst kan hjælpe med dem.

Når vi kender folk bedre, er vi også bedre til at aflæse, hvordan de har det. Tegn på mistrivsel eller sygdom vil vi kunne opdage hurtigere. Dertil tror vi på, at kommunikation altid bliver bedre mellem to mennesker, når de kender hinanden. En ordning med faste hjemmehjælpere vil mindske risikoen for fejl og misforståelser.

Alle har ret til en tryg og værdig alderdom.

Til det skal vi bruge flere ting. Derfor vil vi i SF Randers give hjemmehjælperne mere køretid, så transporten frem og tilbage ikke bliver regnet som “tid brugt på den ældre”. For det er det ikke. De ældre skal have fuldt udbytte af de minutter, de får at vide, de har fået.

De to ting, sammen med en større valgfrihed for de ældre og mad af høj standard, er alle sammen vigtige skridt i den rigtige retning.

Randers Kommune skal være et godt sted at bo – hele livet.

 

Lokalformand for SF-Randers og byrådskandidat
Rosa Lykke Yde
Gammel Randersvej 2
8990 Fårup