Lad os kalde en spade for en spade.

Ikke siden Frikadellesagen er noget så pinligt blevet vedtaget.

Det er fuldstændigt rigtigt, når Lisbeth Strýhn i sin leder i Amtsavisen den 14. oktober omtaler V og DF´s repatriering som ren signalpolitik. Men sikke et signal at sende. Igen forsøger DF i Randers at trække vores omdømme ned i sølet.

På kommunens hjemmeside, på de sociale medier og rundt omkring i vores kommunale info-standere i bybilledet skal der nu hænge reklamer rettet mod en gruppe af mennesker, som bor her, med det ene formål at få dem til at rejse hjem igen. Tak for kaffe, siger jeg bare. Tænk at bruge vores kommunale skattekroner og begrænsede midler på så unødvendig og usympatisk signalpolitik.

Det er selvsagt, at Dansk Folkeparti er vilde med denne form for signalpolitik, men mener borgmesteren virkelig, at det er den måde, vi skal fremstå i Randers Kommune?

Er det et særligt branding ønske? Hold op, det er uklogt.

Lad os få en ting på det rene. Udlændinge og flygtninge bliver i forvejen informeret om mulighed for repatriering inden for lovgivningen.

Så hvorfor vil I bruge vores kommunale skattekroner på det?

Det klinger hult, når Dansk Folkeparti i Randers taler om at styrke velfærden for de ældre og børnene. Med dette budgetforlig er Dansk Folkeparti garanter for besparelser, som rammer ældre, de udsatte, børnene og de unge. Ligesom de har været hele vejen igennem de sidste fire år. Frank Nørgaard (DF) kalder det “ at tage ansvar”. I SF kalder vi det uansvarligt.

I SF Randers er vi meget bekymrede for vores børn og vores skoler. I vores budgetforslag havde vi, med en mindre skattestigning, prioriteret næsten 100 millioner til kommunens 18 skoler over de næste 4 år. Det mener vi ikke bare er en klog, men en nødvendig investering.

Men kære skoler, vi må desværre også spare på jeres skoler de kommende år, for Venstre og DF har med det smallest mulige flertal valgt at bruge penge på skatteyderbetalte reklamer for at få udlændinge og flygtninge til at rejse hjem – nå ja, også til herreløse katte. Sådan er det, når Venstre og DF brander Randers Kommune…

Charlotte Broman Mølbæk
Byrådsmedlem for SF Randers
Bakkestjernedalen 2
8930 Randers NØ