Byrådet har en forpligtigelse til at sørge for, at alle borgere i Randers kommune har lige muligheder. Fællesskabet skal være åbent for dem, der har lyst og vil. Vi har en forpligtigelse til at sørge for, at alle børn og unge har de samme muligheder for at gå til sport, spejder eller hvilken som helst anden fritidsaktivitet på lige fod med deres kammerater eller veninder.

Børn og unge fra socialt udsatte hjem skal ikke tyngdes ned af deres families økonomiske situation. Et kontingent til håndbold bør aldrig være en hindring for et barns fritidsudfoldelse. Det er afgørende for børn og unges sociale udvikling, at de har mulighed for at indgå i en række frivillige fællesskaber. Her udvikles mange af de sociale kompetencer, som man bruger senere i livet. En lille investering i unges fritidsudfoldelse er godt givet ud og kommer flere gange igen. Samtidig er det sundt for unge at få rollemodeller og være en del af et frivilligt fællesskab.

Vi må ikke afskære unge fra fællesskabet grundet deres families økonomiske situation.

Derfor foreslår vi, at man opretter en let tilgængelig pulje for børn og unge fra økonomisk udsatte hjem. Pengene bør aldrig være en hindring, ej heller det primære argument. For mange børn og unge er det desværre det primære argument fra forældrene, når de spørger, om de må starte til f.eks. håndbold. Derfor skal forældrene have mulighed for nemt at søge om kontingentfritagelse for deres børn, uden at bolden lander hos de andre forældre i klubben. Et fritidspas er det bedste værktøj til at knytte børn og unge til deres kammerater. For ved at prioritere midlerne til kontingentfritagelse, sikrer man samtidig, at pengene udelukkende går til de børn og unge, man ønsker at hjælpe.

Et fornuftigt, realistisk og pragmatisk værktøj der inkluderer børn og unge i de foreninger, der hver dag gør et fantastisk stykke frivilligt arbejde.

Anders Burlund
Spidskandidat Liberal Alliance Randers
Østervold 36,2.1
8900 Randers

&
Stine Eiby
Byrådskandidat for Socialdemokratiet
Gl. Hadsundvej 30A, st. tv.
8900 Randers