Rektor på Aarhus Universitet, Brian Bach Nielsen, udtaler, at det er den forkerte vej at gå, når VLAK-regeringen vil spare 2 procent årligt på de længerevarende uddannelser. Det forringer nemlig kvaliteten og er i modsætning til regeringens udmelding om, at Danmark skal være et videnssamfund.

Jeg er fuldstændig enig med professoren. Samme nedskæringsstrategi ses på ungdomsuddannelserne; og produktionsskolerne er også ramt.  I de senere år har vi desværre set samme uheldige nedskærings tendens på folkeskoleområdet her i Randers Kommune. Det forringer arbejdsbetingelserne for medarbejderne på skolerne, hvilket selvfølgelig også går ud over kvaliteten i vores lokale uddannelsessystem.

Den forringede kvalitet betyder, skolebørnenes forældre i Randers Kommune nu stemmer med fødderne så at sige. Siden 2014 (året før den nye skolestrukturs komme!) har mere end 500 børn forladt folkeskolen og er nu begyndt i privatskole regi.

Vores skolebørn SKAL have en skolegang med bedre kvalitet, og derfor skal skolerne gives pænt  bedre økonomisk betingelser end dem Venstre, DF og Socialdemokraterne har valgt at give dem i de senere år.

For Radikale handler det om, at uddannelse er vejen til bedre velfærd og velstand i Randers Kommune. Derfor skal der ”nye boller på skole-suppen. ”

Mogens Nyholm
Borgmesterkandidat Radikale Venstre
Aalborggade 20
8940 Randers SV