I december bliver der sat navne og adresser på de statslige institutioner der skal udflyttes fra København. Randers Kommune og Østjylland har mange styrkeområder, som vil give gode muligheder for kommende statslige institutioner.

Randers er absolut ikke overforsynet med statslige arbejdspladser – og denne ubalance skal der laves om på. Vi skal klart og tydeligt markere vores styrker og kommende institutioners muligheder. Eksempelvis kan Fødevarestyrelsen i Glostrup helt eller delvist udflyttes til Randers med den stærke placering, som fødevarevirksomheder har i Randers og Østjylland.

Hvis der skal fuld gevinst af udflytning, er det vigtigt, at den by eller det område, der flyttes til, har styrkepositioner indenfor området. Det har Randers og Østjylland eksempelvis indenfor fødevareområdet med store slagterier og mejerier, men også med de mange små lokale producenter.

Fødevarestyrelsen er bare et eksempel. Hvis Randers får nye arbejdspladser i næste udflytningsrunde skal vi også være parate, sammen med de lokale uddannelsesinstitutioner til at sikre efteruddannelse af medarbejderne, og vi skal have en strategi for, at så mange som muligt flytter med.

Lige nu er det ønsketænkning, og nu skal tiden bruges på at vise de muligheder, der er for nye statslige institutioner i Randers.

 

Torben Hansen(S)
Borgmesterkandidat
Medlem af Randers Byråd