I forbindelse med vedtagelsen af budgettet for 2018 til 2021 valgte Venstre og Dansk Folkeparti, at prioritere hjælp til herreløse katte, men meget overraskende droppe et meget succesfuldt tilbud, til overvægtige børn og unge i Randers.

Randers Kommune har fået projektmidler fra Sundhedsministeriet, til at finansiere tilbuddene til overvægtige børn. I Randers Kommune er 20 % af børn og unge under 16 år overvægtige.

Der er opnået meget flotte resultater, sundhedsplejen i Randers har arbejdet sammen med fagfolk fra Favrskov, Norddjurs og Syddjurs Kommune samt Børneafdelingen på Regions-hospitalet i Randers.

I år har 60 overvægtige børn fået et tilbud, der er 30 børn på venteliste, i udvalget vurderede vi at der fra 2018 var behov for 100 behandlingspladser til overvægtige børn og unge efter ”Holbækmetoden.” Det er derfor en stor skuffelse, at V og DF har valgt at stoppe dette gode tilbud.

I Socialdemokratiets budget havde vi afsat de 300.000 kr. som det kostede at videreføre tilbuddet. Det betyder meget for de overvægtige børn og deres familie de får hjælp, ikke kun på grund af deres helbred men også deres trivsel. Mange af børnene har et lavt selvværd, og bliver måske mobbet. Og alle ved, at det gør ondt at blive ekskluderet af fællesskabet.

 

Leif Gade (S) Medlem af Randers Byråd

Byrådskandidat ved valget 2017