Frank Nørgaard anklager mig og mit parti for at ville et integrationsprojekt med megafamilier. Det skriver han i et læserbrev 19. oktober, baseret på en overskrift i Ekstra Bladet om en familie, der er blevet familiesammenført med 1 mand og mindst 3 koner og deres børn.

Jeg står undrende tilbage, for sådan et projekt har jeg aldrig udtalt mig om. Det må være baseret på Franks egne spekulationer.

Hvad vi i SF derimod faktisk taler om, er det store behov for at hjælpe de nye medborgere i gang med at blive en del af fællesskabet. For hvis vi ikke opprioriterer på dén front, så er vi selv med til at holde familierne på overførsel. Og så koster det, ja.

Vi skal jo lige præcis sørge for, at børnene kommer i en god skole, så de kan få gode kammerater og en god uddannelse. Og at de voksne bliver uddannet og kommer i arbejde, så de får også kommer i gang med at bidrage.

Men det handler også om almindelig næstekærlighed. Og medmenneskeligt ansvar. Rigtig mange syrere, der kommer til Danmark i tiden er ikke blot migranter, men de er flygtet fra krig og ødelæggelse. En virkelighed, hvor børn systematisk bliver udrenset, hvor kvinder voldtages og byer sønderbombes. De mennesker skal behandles værdigt og med forståelse og ikke bare dømmes på et par hurtige overskrifter om de få, der snyder i Danmark.

 

I stedet for at hjælpe med til at dæmme op for de udgifter, Nørgaard snakker om, vil DF i stedet bruge alle ressourcer på reklamer, der skal overbevise disse mennesker om at tage hjem.

Og jeg spørger bare: Hjem til hvad?

De mennesker, der faktisk ønsker at vende hjem, støtter vi selvfølgelig i deres valg. Vi ved bare også, at der ofte ikke er et hjem at vende tilbage til. Ofte har krigen varet så længe, at alt er nedbrudt. Det kræver et reklamefremstød af format fra Nørgaard.

SF og Alevi Kvindeforening holdt et åbent møde om integration, hvor syv integrerede flygtninge og rollemodeller fortalte deres historie. Og den kæmpe ressource, de er i dag for mange andre nye danskere. Desværre var der ingen fra DF, der deltog.

 

Så her kommer en stående invitation til Frank og de andre DF´ere: Hvis I vil, så tager vi jer med  ud i den virkelige verden og får os en snak med unge iværksættere med andenetnisk herkomst end dansk.

Så får I lejlighed til at snakke med nogle af de “nyere” medborgere. Så kan I få en reel indsigt i disse mennesker. I stedet for kun den fremstilling, Ekstrabladet og Den Korte Avis giver jer.

Charlotte Broman Mølbæk
Byrådsmedlem for SF Randers