Årets Spil Dansk Uge hylder musikken i Randers med et bredt udvalg af mere end 30 forskellige arrangementer rundt omkring i kommunen. Ugen, der finder sted fra 30. oktober til 5. november, sætter både fokus på de lokale talenter og glæden ved sang og musik i almindelighed

Der bliver rig mulighed for at gå til koncerter med det musikalske vækstlag i Randers Kommune, når Årets Spil Dansk Uge ruller derudaf. Talenterne findes for eksempel hos Randers Musikskole og Paderup Gymnasium. I løbet af ugen kommer elever fra begge skoler en tur forbi Randers Bibliotek for at give koncert. Torsdag 2. november klokken 16 er det nuværende og tidligere elever fra Randers Musikskole, der spiller eftermiddagskoncert på Randers Bibliotek. Dagen efter får biblioteket besøg af talenterne fra Paderup Gymnasium, som i løbet af ugen også giver koncert på Galleri PM og spillestedet Von Hatten.

På et af byens andre spillesteder, Turbinen, er der ligeledes fokus på talenterne i forbindelse med Spil Dansk Ugen. Her følger to Randers-sangskrivere et talentforløb. Sofie Daugaard og Stephanie Maria er begge blevet udvalgt til forløbet, som går under navnet ‘SPOT Calling on Tour’. Efter en workshop slutter forløbet med en eftermiddagskoncert tirsdag 1. november klokken 16, hvor der er fri entré.

Musik i bredden
Med mere end 30 arrangementer fordelt rundt om i hele Randers kommune fokuserer Spil Dansk Ugen langt fra udelukkende på de lokale talenter. Formålet med den årlige musik uge er bredt at udbrede kendskabet til musiklivets glæder. På værestedet Perron 4 bliver der i den sammenhæng en koncert 3. november med Gary Snider, som blandt andet fortolker Leonard Cohens smukke sange.
“Koncerten er for brugerne på Perron 4 – en målgruppe som ikke normalt oplever glæden ved musik, sådan som vi andre gør det. På Perron4 har vi tidligere haft et par tilsvarende koncerter med Randers Kammerorkester, og jeg forventer derfor, at det vil skabe stor glæde hos vores brugere,” fortæller Gine Nørager, der er afdelingsleder på Perron 4.

Spil Dansk Ugen Randers har også et par kirkekoncerter på programmet. I Gimming Kirke er der fri entre, når kirkesanger Linda Hessellund tilrettelægger en aften med lutter dansk sang og musik i samarbejde med organist Jacob Græsholt. Det sker tirsdag 31. oktober klokken 19.30. Dagen før arrangerer Ældresagen i Randers en tidlig eftermiddagskoncert med Harmonikaspillemændene Ole og Erik. Det sker klokken 13.30 i lokalerne på Odinsgade 14A.

Sidst men ikke mindst bliver musikken også brugt af kommunens skoler og fritidshjem som et pædagogisk redskab.

På Havndal Skole optræder seks musikklasser og skolens kor for andre elever, og sammen vil de alle synge nogle gode fællessange. Ligeledes synger børnekoret fra Jennumparkens Fritidshjem for og med fritidshjemmets storbørnsgruppe for at danne fællesskaber på tværs af årgangene.

Fakta
Udvalgte Spil Dansk arrangementer i Randers kan søges frem via Randers Eventsekretariats online-kalender på www.detsker.dk. Derudover har ugen fået sin egen lokale Facebook-side, hvor der også kan søges yderligere oplysninger på siden på www.facebook.com/spildanskranders