Der var dækket op til valgkamp hos aktivitetsudvalget i Langå Aktivitetshus onsdag 25. oktober. Seks politikere sad i panel

 

Der var lagt op til, at vælgermødet skulle handle mest om ældrepolitik i hele kommunen og lokale forhold i Langå. Alle i panelet var enige om, at det er vigtigt, at der er fokus på en god ældrepleje.

Men debatten kom vidt omkring.

Et af emnerne var skat. ”En skattestigning bliver ikke med Venstres stemmer,” fastslog Lars Søgaard (V).

”Det er jo netop her, man ser forskellen på Venstre og Socialdemokratiet,” replicerede Iben Sønderup (S) og fortsatte:

”For jer i Venstre er skat nogle penge, der tages fra borgerne, men for os i Socialdemokratiet er skat noget, vi bidrager med til fællesskabet.”

Kommunens budget blev også diskuteret. Det blev i år alene indgået mellem Venstre og Dansk Folkeparti. Lars Søgaard var stolt af, at der var blevet afsat 15 mio. til ny daginstitution i Langå.

”Det har jeg kæmpet for i otte år,” sagde han.

Susanne Nielsen talte varmt for at der i budgettet var blevet afsat 100.000 til herreløse katte.

Karin Blach (Radikale) fortalte, at hun opstiller til byrådsvalget for at slå et slag for at der skal vælges flere kvinder ind. Og på et spørgsmål fra en tilhører lovede hun at undersøge, hvad man kan gøre bedre for tilbyde flextur på tværs af kommunegrænser.

Majken Vestergaard (S) mente, at frivillighed er godt og vigtigt, men aldrig må erstatte den professionelle ældrepleje eller andre opgaver inden for kernevelfærd.

Susanne Nielsen (DF) påpegede, at frivillighed er et nyt begreb:

”I gamle dage hed det, at man hjalp hinanden.”

 

Godt fremmøde

Iben Sønderup (S) fortalte om den store indsats, som borgerne i Langå gør i foreningerne og i udviklingen af byen.

”Det har også været af stor betydning for, at vi nu får broen hen over stationen, som vil binde byens dele sammen og give bedre adgang til naturen, samtidig med at den giver lovlige adgangsforhold for gangbesværede ældre, folk med barnevogne og for handicappede,” sagde hun.

Iben Sønderup har sammen med en lang række borgere, fagfolk og politikere arbejdet i mere end ti år på få bygget stationsbroen. Den sidste del blev stemt igennem af et enigt byråd.

Ann Søndergaard Pedersen (SF) mente, at gode arbejdsforhold i ældreplejen er vigtige.

”Og her er jeg bekymret for pensionsalderen. Kan man blive ved med at holde tempoet til man bliver 68 eller 70? – Også som ansat i ældreplejen?” spurgte hun.

Derudover diskuterede man natur og miljø, anvendelse af sprøjtegift, cykelstier, Langå Skole – og en eventuel omfartsvej uden om Langå var der stor uenighed om, både blandt tilhørerne og i panelet. Lars Søgaard går ind for en omfartsvej, mens Iben Sønderup er imod.

Der var et godt fremmøde og en god stemning, og tilhørerne viste en ægte interesse for politikernes synspunkter.