Tirsdag 21. november skal Randers kommune sammen med resten af landet til kommunalvalg, et valg med stor betydning for mindre byer som Stevnstrup. I sidste byrådsperiode fik Stevnstrup ikke noget mandat, hverken kandidaten fra Socialdemokratiet eller venstre fik nok stemmer til et fast mandat.

Jeg har dog været første suppleant i Socialdemokratiet, hvor jeg flere gange har været repræsentant i både korte og længere perioder – Jeg er klar til en ny omgang, og går med fornyet energi ind i valgkampen.

Valgkampen betyder mere for mig nu end den tidligere har gjort. Vi så i denne valgperiode hvad det betyder når et lokalsamfund, som Stevnstrup ikke er repræsenteret i byrådet, og dermed tæt på beslutningerne. Vi mistede næsten vores overbygning på skolen, og kun takket være et exceptionelt stykke arbejde og en fantastisk opbakning lykkedes det os, at bevare vores overbygning på Munkholmskolen, som i øvrigt er kommunens bedste, hvilket jeg er utrolig stolt af at være en del af. Hvis jeg er så heldig, at blive valgt til byrådet vil byens overbygning være sikret”

Debatten omkring Hal 4 i Randers ulmer, og det ser nu endelig ud til at lykkes Venstre og Dansk Folkeparti at have sikret sig det nødvendige flertal, og dermed kan arbejdet startes. Jeg var som suppleant med i debatten omkring hallen.

Jeg må indrømme at en ny fin hal, med plads og mulighed for nye arrangementer lyder som en rigtig fin ide. Som udgangspunkt er det ikke noget jeg er imod – jeg mener blot at vi kunne have brugt pengene anderledes og bedre. Et lokalsamfund som Stevnstrup i en rivende udvikling, vi har det andet største børne og ungdomsgrundlag i kommunen når vi ser bort fra Randers by, skal kunne facilitere de aktiviteter vores foreninger ønsker. Vi har et klubhus der ikke er tidssvarende, det er ca. 45 år gammelt, med små omklædningsrum og slet ikke underbyggende for det flotte stykke arbejde der laves i eksempelvis IF. Alliancens fodboldafdeling, vi har en hal med en belægning på over 90%, nye tiltag fra IF. Alliancens håndbold – eller gymnastikafdeling har svære rammer – og det må ikke være rammerne der skal sætte en stopper for det aktive og samlende foreningsliv der er i Stevnstrup. Men det er klart at vi skal ikke kun støtte de eksisterende foreninger. Vi skal sikre at der er mulighed for nye foreninger og aktiviteter. Vi har i forbindelse med Munkholmskolen et unikt areal. Muligheden for at benytte det og styrke vores fritidstilbud til børn og unge skal undersøges – Stevnstrup by og aktivitetspark kunne indeholde beachhåndbold og volleyball bane, parkour baner til de unge, kort mountainbikespor/teknikbane til de cykelglade, bålhus til spejderne og man kunne blive ved. Jeg mener at de penge vi har i kommunen også skal bruges lokalt, bl.a. til at støtte den rivende vækst som Stevnstrup stadig er i.

Man kan mene at det nu er valgkamp og politikkerne derfor er kommet ud af busken.

Jeg møder mange forskellige mennesker i Stevnstrup. På mine daglige gåture med min hund, eller på min tur frem og tilbage fra arbejdet snakker jeg med mange forskellige mennesker. Det er for mig vigtigt til stadighed at være i dialog med de mennesker der bor i kommunen. Jeg har flere gange snakket med beboerne på vores indfaldsveje i byen og oplevet hvordan de oplever den store tilflytning vi har i byen. Det er et godt eksempel på at det er gennem den nære dialog, at man forstår hvor problemerne ligger. Beboerne og jeg selv har oplevet hvordan trafikken øges, også farten desværre, og jeg vil i den næste periode arbejde på at vi får fartdæmpende foranstaltninger på vore indfaldsveje, samt nyt fodgængerfelt på landsbygaden. Det må og skal være sikkert for vore børn at færdes i byen til og fra skole og til fritidsaktiviteter.

Jeg ønsker borgerne i Stevnstrup og resten af kommunen en god valgkamp og ser frem til den øgede dialog en sådan altid fører med sig. Min opfordring vil altid være, at man skal komme til mig hvis man har noget man gerne vil have drøftet, eller lavet om i kommunen Jeg kan så tage det med ind i mit politiske arbejde.

 

Karen Lagoni
Byrådskandidat for socialdemokratiet
Lundagervej 21
8870 Langå