Hvis vi skal finde ekstra penge i kommunens kasse, skal vi blive bedre til at fokusere på skal-opgaver og frasortere kan-opgaver. En sådan prioritering vil frigive midler til investering i den efterspurgte velfærd. Samtidigt har vi et sundhedscenter, der p.t. skriger på ekstra plads.

Sluk selv dine smøger.

Er det virkelig en kommunal kerneopgave, at hjælpe folk med nikotinafvænning? Når man vælger at tænde den første smøg, må man også selv betale for at slukke den sidste. Derfor vil vi afskaffe de skatteyderbetalte rygestopkurser. Det er på ingen måde det rette signal at sende, at kommunen altid vil samle dig op, når du har truffet forkerte valg i livet. Derfor siger vi nej tak til den skatteyderbetalte barnepige-kommune. Hvis man ønsker at kvitte smøgerne, er der masser af private tiltag.

Kæden hopper af.

Vi vil ligeledes arbejde på at lukke ordningen, hvor Randers Kommune låner el-cykler til borgerne. Det er på ingen måde en kommunal kerneopgave at låne el-cykler til borgerne. Denne slags projekter bør stoppes.

Som vi kører vores kommune lige nu, svarer det til at vi lader folk spise store saftige bøffer i en åben buffet, mens budgettet kun er til frikadeller og stuvet hvidkål. I stedet burde folk selv investere i en helt almindelig cykel, der trods er en ret overkommelig udgift for flertallet, alt imens kommunen bør satse på en bedre cykelinfrastruktur, så det bliver attraktivt at cykle. Ellers hopper kæden af på flere niveauer!

Skatteyderfinansieret motionscenter.

Er det kernevelfærd at etablere et motionscenter på øverste etage af sundhedscentret, i en by hvor der i forvejen er rigtig mange motionscentre? De private centre er fyldt med veluddannede træningseksperter, som kan, og vil, hjælpe borgere af alle slags, inklusiv folk der skal genoptrænes. Det kan sagtens fungere at lade de private eksperter håndtere disse opgaver for kommunen.

Her har vi en løsning på en fornuftbaseret støtte til det private erhvervsliv, der giver en sundere kommunal økonomi og samtidigt vil afhjælpe en del af pladsmanglen i sundhedscentret. Hele 3 fluer med ét smæk!

Det kræver mod.

Liberal Alliance vil, kort sagt, gøre op med årtiers sundhedspolitiske tiltag og lægge beslutningen om sundhed væk fra de politiske frelste og over til dig, det helt almindelige menneske. Præcis som det burde være.

Kommunen skal på ingen måde blande sig i, hvordan du vælger at leve dit liv. Hvis din mormor ikke må spise en is, fordi personalet vil have hende til at spise udskåret frugt, er der noget rivravruskende galt. Din mormor kan sagtens selv styre den beslutning – og sådan kunne vi blive ved.

Det er faktisk ikke så svært, hvis man har modet, og det har Liberal Alliance! Vi er sammen om et godt liv for alle.

 

Peter Brown
Byrådskandidat for Liberal Alliance
Gl. Jennumvej 11, 1. th.
8930 Randers NØ