Bedre velfærd eller skattestop. Det er skillelinjen mellem byrådets partier.

Radikale er blandt de af byrådets partier, der ser sig nødsaget til at italesætte en mindre skattestigning for at få råd til mere velfærd.

Både Socialdemokraterne og Radikale Venstre er med på ”mere velfærd – holdet”. Hvor er forskellene mellem Hansens og undertegnedes velfærds mål?

Forskellene kan beskues ved de budgetforslag vores partier fremlagde for nylig ved budget 2018 – 2021. Den tydeligste forskel mellem socialdemokraterne og de radikale ses i partiernes ambitionsniveau for børnene og de ældre.

På børneområdet (0-5 årige, skolebørnene og de sårbare børn) er Radikale Venstre mest ambitiøse. Her vil vi bruge 12 mio. kr. mere end Hansen og co. i år 2018., og i år 2019 er Radikales børnebudget 22 mio. kr. større end socialdemokraternes. I både år 2020 og 2021 afsætter Radikale ca. 30 mio. kr. mere end socialdemokraterne.

På ældreområdet er socialdemokraternes budget størst. I alle årene vil socialdemokraterne bruge 6,5 mio. mere end vi radikale.

Altså. Hos socialdemokraterne er ældre-velfærd først. Hos Radikale Venstre er børnevelfærd først. Begge vil vi hæve skatterne; radikale lidt mere end socialdemokraterne. Venstre og Dansk Folkeparti vil ikke reelle velfærdsforbedringer – de prioriterer at fastholde skatterne.

 

Mogens Nyholm
Borgmesterkandidat Radikale Venstre
Medlem af Randers Byråd