Byrådet i Randers Kommune vil tillade byggeri af 5-etagers højhuse for enden af Bojesvej i Vorup. Det kræver dog en ændring af lokalplanen, idet de tre pågældende matrikler i dag er klassificeret som industrigrunde. Alle tilstødende matrikler mod vest, nord og øst er fredede.

Så hvorfor ikke rense denne industrigrund og frede den også?

Her kan nemt kobles til stisystemer i Vorup Enge og til Den Blå Bro over Gudenåen. Her findes et rigt plante- og dyreliv, klods op ad Vorup Enge. At frede denne industrigrund ville være en dejlig forlængelse af vores skønne natur, måske med et par shelters, til glæde og gavn for borgere i hele Randers. Ved siden af klimatilpasningsprojektet, Storkeengen, går det hele således op i en højere naturlig enhed.

Der findes mange andre gamle og forfaldne industrigrunde i Randers, som kan bebygges med boliger til målgrupper med pengepungen i orden, hvor udsigt til naturen fra første parket er et must-have.

Kære Byråd i Randers Kommune – tænk nu på helheden! Hvordan ønsker I at der skal se ud langs Gudenåen fremover? Skal Gudenåen plastres til med 5+ etager høje bygninger på begge sider? Eller skal vi i stedet bevare Gudenåen og naturen omkring den, som en unik del af flodbyen Randers?

 

Helen Filskov
Bojesvej
8940 Randers SV