Danmark er et land, der igennem mange år har været kendt for sine gode håndværkere og dygtige fagprofessionelle, dels fordi vi gennem årtier har haft et af verdens bedste uddannelsessystemer og folkeskoler, dels fordi vi har stolet på de mennesker, vi har uddannet og ladet dem udfolde deres faglighed uden for megen indblanding.

Derfor skærer det også i de fagprofessionelles hjerter, at de nu hver dag er tvunget til at holde sammen på vores velfærdssystem med lodder og trisser, fordi de ikke har ressourcerne til at gøre det fagligt korrekte, men hele tiden må gå på kompromis med deres faglige stolthed og dagligt må holde for.

Man holder for, når man uden kompensation bliver lidt længere på sin vagt, efter at man har fået fri, fordi man gerne vil lave en ordentlig overlevering til den næste vagt.

Man holder for, når man giver sin madpakke til et barn, der igen ikke har fået noget med hjemmefra.

Man holder for, når man springer sin frokostpause over, fordi der ellers ikke er tid til at gøre arbejdet fagligt forsvarligt.

Man holder for, når man forsøger at være to steder ad gangen på en nattevagt, hvor man har alarmtelefonen med og får et nødopkald imens man er ved at skifte en forbinding på en borger i den anden ende af distriktet.

Man holder for, når man må gå på kompromis med sin faglighed, fordi regneark og stopure i jakkesæt insisterer på, at faglighed og kvalitet er irrationel spildtid.

Jeg tror stadig på, at de fagprofessionelles gejst og arbejdsglæde igen kan mobiliseres, hvis vi tager skeen i den anden hånd og lytter til dem og deres borgere i stedet for tvivlsomme konsulenter uden faglig indsigt. Konsulenternes løsninger gør alt for ofte daglige processer besværlige og unødigt bureaukratiske stik imod hensigten, fordi man i sin mistillid til personale og borgere fokuserer alt for meget på kontrol og måling i stedet for at lade fagligheden udfolde sig. Tilmed koster de nytteløse konsulentrapporter og det omsiggribende bureaukrati årligt millioner for kommunekassen.

Derfor opfordrer jeg hermed alle jer, hverdagens eksperter derude, til at sende mig en mail med jeres løsninger baseret på jeres faglighed, professionalisme og virkelighedserfaring, for jeres løsninger er pr. definition de bedste.

Jeg vil bruge jeres løsningsforslag i byrådsarbejdet. Når vi har de rigtige løsninger fra jer, der ved, hvad I taler om, kan vi undlade at hyre virkelighedsfjerne konsulenter i dyre domme og derved spare millioner af kroner, der kan bruges til bedre velfærd for alle borgere i Randers Kommune.

Hvis jeg ikke bliver valgt ind i byrådet, vil jeg overdrage alt det indsendte materiale til en kollega, jeg har tillid til, så vi sikrer, at jeres forslag bliver fremsat i byrådet.

Send jeres løsninger til: majkenvestKV17@gmail.com og vær med til at forme fremtidens velfærd i Randers Kommune.

 

Majken Vestergaard
Byrådskandidat, Velfærdslisten
Langå