Skatten må godt sættes op, hvis det kan sikre velfærd, mener et flertal af de vælgere som Infact har spurgt på vegne af Radio ABC/Din Avis i den første meningsmåling af Kommunalvaget 2017

Det er et af de helt store spørgsmål i denne valgkamp. Skal skatten sættes op eller sænkes. Det er der også blevet stemt om i byrådet, hvor flertallet sagde nej – spørgsmålet var rejst på foranledning af Socialdemokratiet, der gerne ser en lille skattestigning, så der kan komme flere penge til velfærd, undervisning, børnepasning og investeringer.

I meningsmålingen foretaget af Infact sagde 49,6 procent af borgerne ja tak til skattestigninger hvorimod 36,3 procent takkede nej. 14,1 procent har ikke taget stilling.

Et klart flertal blandt vælgerne er altså positive for skattestigninger, og det ses især blandt den røde fløjs vælgere. Her vil socialdemokratiets vælgere stemme klart ja til skattestigninger – hele 70,2 procent siger de er positive overfor en skattestigning. Ligeledes ser det ud til at SF´s vælgere vil takke ja – her vil 72,4 procent takke ja. Hos Alternatives vælgere er det 68 procent, hos Velfærdslisten er det 72,7 procent og hos Enhedslisten er det 69,2 procent af vælgerne der går ind for skattestigningen.

Anderledes er det hos blå blok. Her vil kun 38,7 procent hos venstrevælgerne stemme for en skattestigning, mens det hos DF kun er 32,3 procent. Også hos LA og hos Nye Borgerlige er der flertal mod en skattestigning. Hos LA er det kun 22,7 procent, der vil stemme for og hos Nye Borgerlige er det 40 procent.

Anderledes ser det ud hos Fusion Randers´ vælgere – her er der dødt løb for eller imod en skattestigning – 47,1 procent stemmer for og 47,1 stemmer imod. Kun 5,9 har undladt at tage stilling.

Så hvis det samlede resultat af meningsmålingen, der spår et rødt flertal i Randers kommune efter valget, står til troende, ser det ud til at der kan komme en skattestigning.