Det er en glædelig nyhed, men på en trist baggrund, at Voruphuset nu kan etableres. Bygningen med gymnastiksalen på Vorup Skole bliver ombygget, så den er tidssvarende og kan anvendes til flest mulige forskellige aktiviteter. Både nu og i fremtiden.

Da, det blev en realitet, at Vorup skole desværre måtte lukke, gik Partiforeningen Socialdemokratiet Kronjylland, som jeg er en del af, straks i gang med at undersøge og stille krav om, at borgerne fortsat skulle have et mødested til alle de mangfoldige aktiviteter, der foregår i bygningen.

Det første oplæg, som samtlige foreninger blev præsenteret for, var, at alle brugere af huset kunne overtage huset mod at betale alle løbende driftsudgifter fremover.

En helt umulig økonomisk opgave at løfte for de små foreninger. Denne groteske ”gave” måtte foreningerne naturligvis sige nej tak til.

Alternativt, blev det forslået, at brugerne skulle udføre deres aktiviteter i haller uden for Vorup, hvilket ville gøre det helt umuligt for mange børn at deltage i fritidsaktiviteterne.

Det ville have haft vidtrækkende konsekvenser for foreningslivet i Vorup.

Der blev nedsat en arbejdsgruppe, som jeg har været en del af, for at sikre, at alle brugere og borgere i Vorup fremover har et mødested. Det har været magtpåliggende at sikre de bedst mulige rammer, og at Randers Kommune fremover ville give et kommunalt tilskud og stå for driften som før skolelukningen.

Mange møder er blevet afholdt for at sikre, der blev afsat det rigtige beløb til renovering af bygningen, så huset bliver tidssvarende og kan bruges til flest mulige aktiviteter. På borgermødet i juni 2017 var der pludselig forsvundet en million kroner til ombygning og renovering, som tidligere var blevet lovet. Byrådets flertal 16 -15 havde kun afsat 3,5 millioner kroner til det.

Den million, som tidligere blev lovet, har arbejdsgruppen kæmpet indædt for at få tilbage. Det har været magtpåliggende for os, at bygningen fremover kan anvendes optimalt, og at alle love og regler er opfyldt. For eksempel adgangsforhold for handicappede.

Den sidst opførte bygning på Vorup Skole, SFO, blev solgt for en slik, selvom bygningen havde kostet det tidobbelte at opføre! En realistisk salgspris kunne have givet helt andre muligheder for at have det bedste borgerhus med udendørs anlæg og p-pladser.

På byrådsmødet 6. november vedtog det brede flertal, at en million kroner ikke skulle forsvinde. Voruphuset kan nu ombygges for 4,5 millioner kroner.

Vi, Partiforeningen Socialdemokratiet Kronjylland, fortsætter naturligvis kampen for at få de mest optimale udendørs arealer med et passende antal p-pladser

 

Joan Hjersing Knudsen
Byrådskandidat Socialdemokratiet i Randers
Mælkevej 1C
8940 Randers SV