For første gang er Randers Kommune i år med i Projekt Edison, som er en sjov og lærerig opfinderkonkurrence for elever i 6. og 7. klasse, hvor eleverne gennemgår en innovativ læringsproces. 6 klasser fra Vestervangsskolen i Randers og to fra Langå skole skal dyste i den lokale finale fredag 10 november

 

Geniale opfindelser og krøllede ideer er i fokus, når den første lokalfinale i Projekt Edison nogensinde afvikles i Thor Loungen på BioNutria Park fredag kl 10. 8. syvende-klasser fra Vestervangsskolen og Langå Skole dyster om at tilkæmpe sig en plads i den store Landsfinale som afvikles i sammenhæng med Danish Entrepreneurship Award i Fredericia torsdag d. 16. november.

En af de mange grupper, som håber at komme til at repræsentere Randers Kommune i Landsfinalen består af Annika, Patrick, Jonas og Floris fra 7. F på Vestervangsskolen. De har arbejdet målrettet med deres opfindelse, som de håber i første omgang vil vække opsigt hos dommerne og på længere sigt kan være med til at gøre verden til et endnu bedre sted at leve.

De fire unge opfinderes idé, går ud på at udnytte alt den regnvand der kommer ned fra himlen til noget nyttigt. Fx. til at bruge i vores toiletter, i stedet for at bruge en masse vand, der kunne bruges til drikkevand eller madlavning.

Samtidig er det planen, at udnytte den energi, der er i, at vandet søger nedad til at lave strøm, via en turbine, som bliver placeret i nedløbsrøret, der fører vandet hen til toilettet. Den strøm, som bliver produceret på den måde, kan så bruges til at drive en pumpe, der fx transporterer overskydende vand ud i haven, hvor det kan bruges til at vande græsplænen eller planterne.

Jesper Andersen er lærer i 7. F. Han er rigtig glad for at Projekt Edison er kommet til Randers, og han håber, at mange flere klasser kan være med næste år. Hele ideen med Edison er at give eleverne muligheden for at deltage i en innovativ læringsproces tidligt i deres skoleforløb, og muligvis vække en interesse for entreprenørskab og iværksætteri. Undervisningen foregår tværfagligt, og eleverne får mulighed for at arbejde selvstændigt samt udfolde sig kreativt.

I løbet af efteråret har eleverne arbejdet med produktudvikling, præsentationsteknik, visualisering og markedspotentiale som forberedelse til lokalfinalen i Thor Loungen, og den store finale i Fredericia, hvor de fire bedste projekter fra Randers Kommune får mulighed for at fremvise deres endelige produkt for forældre, undervisere, og dommere.