Det er med “åben mund og polypper” at jeg i dag læser to indlæg fra henholdsvis Venstre og Dansk Folkeparti.

Det fra Venstre omhandler antallet af elever der “består” folkeskolens afgangprøve. Her hævdes det fortsat at antallet af elever der “består” er stigende, og man roser den nye skolestruktur for at der nu sker de ønskede stigninger. Jeg har i flere online debatter efterlyst om alle elever er medregnet, så det er det retvisende billede man får. Hver gang jeg (og flere andre) har stillet dette spørgsmål er Venstre gået i “flyverskjul” og har ikke svaret. Hvilket fik mig til at tænke, at statistikken, som der blev fremlagt ikke var retvisende, men det var jo kun en tanke og ikke noget jeg vidste.

I går i tv programmet “Detektor” kommer det så frem at stigningerne ikke er helt så flotte som Venstre vil have det til at fremstå. Derefter kommer det så også frem at alle elever ikke er med i den pågældende statistik. Min tanker er så nu om Venstre bevidst forsøger at fremlægge manipulerede statistikker eller om de simpelthen bare har begået en fejl eller er sløsede. Hvis det er sløseri eller en fejl, så var de advaret i forvejen af de mange forudgående spørgsmål til statistikken. Er det så bevidst manipulation for at få lidt medvind op til valget? Jeg håber det godt nok ikke, for så må Venstre tro at borgerne ikke kan tænke selv. Men svaret blæser i vinden…..

Det andet læserbrev fra DF omhandler kampagnen for oplysning om repatriering til flygtninge. Her kalder en DF politiker en SF politiker for en hykler. Men er det ikke mere hyklerisk at DF forsøger at få det til at fremstå som at flygtninge ikke informeres om muligheden for repatriering?

For alle flygtninge skal oplyses om denne mulighed i forvejen. Så mener DF så, at flygtninge ikke får denne lovbestemte oplysning allerede? Og hvis man mener det, mener DF så at der er nogen der ikke gør det arbejde de skal? Eller hvordan hænger det sammen?

Men det som får mig til at nævne det, er at man forsøger at få det til at fremstå som at informationen om repatriering ikke sker i forvejen. Man kan være enige eller uenig i om det er en god ide at bruge ekstra penge på en kampagne om repatriering.Men at fjerne oplysningen om at det allerede sker er manglende respekt for borgernes intelligens. Som i ovenstående eksempel med eleverne, er DF i ugens løb blevet gjort opmærksomme på, at flygtninge allerede modtager informationen om repatriering, så DF var også “advaret” i forvejen.

Jeg ved godt at vi nu går ind i valgkampens sidste fase. En fase hvor man vil forsøge at gemme “dårlige sager” væk, eller ihvertfald få borgernes fokus væk fra de “dårlige sager”.

Men jeg mener at denne måde med at komme med “oplysninger” på er meget udansk.

Hvis man har lavet en fejl, så indrømmer man det i det mindste. Men det der foregår nu er enten en fejl, sløseri eller bevidst fejlinformation. Prøv med ordentlighed og kom med en undskyldning hvis det er sløseri eller en fejl. Hvis det er bevidst, så må man enten mene at borgerne ikke kan tænke selv, eller at man håber på at det går nok til efter valget, for nu skal vi bare have nogle stemmer så vi kan beholde vores taburetter, og så må vi tage “skraldet” bagefter. Jeg håber det godt nok ikke, for det er præcis det der “fodrer” politikerleden.

 

Ole Gynther Heibøll Sørensen
Byrådskandidat for velfærdslisten
Tjærbyvej 99
8930 Randers NØ