Der bliver virkelig diskuteret skattestigninger til debatterne. Og det er jeg glad for. Det er på tide, at vi får lagt alle de mulige løsninger på bordet. Også de svære.

For vi må erkende, at vi står i en svær situation:
Hver tiende elev uden afgangsbeviser, hver femte med for lave karakterer i dansk og matematik. Man har også forsøgt at spare sig ud af, at vi ikke har penge nok. Med store underskud på alle velfærdsområder til følge.

Når det er kommet så langt ud, er vi ikke i tvivl om vores prioriteter. Budgetterne skal passe til borgernes behov. Ikke omvendt.

Borgerne er enige med os i, at velfærden er vigtigst. 70 procent vil langt hellere have velfærd frem for skattelettelser. Så vover jeg den påstand, at de færreste ville flygte fra cirka 100 kroners skattestigning.

Og så er socialt ansvarlig politik også økonomisk ansvarlig politik. Forebyggelse er bedre end helbredelse. Det er økonomisk billigere at forebygge vores sociale problemer frem for at lade dem vokse sig større og dyrere.

Det gælder i skolen og resten af livet. Jo tidligere og hurtigere vi får hjælp, jo bedre. Og jo bedre udgangspunkt får vi for et selvhjulpent liv.

Erhvervslivet udpeger selv kvalificeret arbejdskraft som det vigtigste.

Og de tager hen, hvor arbejdskraften er. Det er blandt andet børnefamilien.

Her ved vi, at skoler og daginstitutioner er klart vigtigst, når de skal vælge, hvor de vil slå sig ned.

 

Charlotte Broman Mølbæk
Byrådsmedlem for SF Randers