Landdistrikterne i Randers er et meget attraktiv bosætningsalternativ i sammenligning med Aarhus, der for mange familier er blevet en dyr løsning. Randers har et gode i motorvej og gode togforbindelser, så man let kan komme til Aarhus og Aalborg inden for overskuelig tid. Jeg benytter selv Langå Station, hvor toget afgår 3 gange i timen til Aarhus og gode kræfter arbejder for en udvidelse af E45.

Infrastruktur er dog ikke nok. Hvad har vi i Randers? Vi har over 35.000 borgere i 89 spændende landsbyer og flere centerbyer med over 2.000 indbyggere hvor vores foreningsliv og lokale sociale sammenkomster får fritiden fyldt med glæde og indhold. Det er ude på landet vi kommer hinanden ved til fællesspisning mv. og lærer naboerne at kende, så der skabes sammenhold, nærhed og intern hjælp, der er guld værd for unge, ensomme og ældre.

Fællesskab har vi på landet omkring Randers og denne unikke tiltrækning vil vi i Venstre gerne bakke op om med vores mærkesager: Landdistrikter som vækstmotor & Idræt for bredden og eliten. Foreningsarbejdet i landdistrikterne skal høres og bakkes op, da betingelserne på landet er anderledes end i Randers by, hvor befolkningstætheden er større. Jeg vil i Venstre arbejde på at tilskuddet til foreningerne på landet kan differentieres, så de mindre samfund tilgodeses mere i form af et sprudlende foreningsliv jf. Venstres målsætning.

Stevnstrup er fyldt med ildsjæle, der arbejder på frivillig basis til gavn for byens foreninger: Borgerforening, Flagfonden, Stevnstrup Seniorerne SES, IF Alliancen gymnastik – håndbold – fodbold, Alliancens Venner, FDF, Rideklub, Tennis- og beachvolleyklub, Handicap Centret Kronjylland, Kend dit Stevnstrup og flere.

Sommerfesten i Stevnstrup er årets højdepunkt med daglige aktiviteter for børn, voksne og ældre i en helt uge. Det store telt bliver rejst på rekord tid af byens frivillige borgere med livsglæde og gejst. Det er byens hjerteblod og det vil jeg med glæde bakke op om og udvikle med en plads i byrådet, hvor Venstre og jeg vil sprede det gode liv i landdistrikterne som løftestang til en hel kommune i vækst.

 

 

Anders Henrik Jensen
Byrådskandidat til Randers Byråd for Venstre
Skovbrynet 1, Stevnstrup
8870 Langå