Auditiv og musikalsk markering af 100-året for salget af De Vestindiske Øer— en koncert, hvor nutid møder fortid i historiske billeder og lydoptagelser i DR Big Bands musiske værk

Stemmer fra Vestindien – ‘Stand on your feet and fight’! hedder koncerten, der markerer 100 året for overdragelsen af Vestindien til USA for en pris af 25 millioner US-dollar. Randers Statsskoles festsal danner, 22. november, rammen om DR Big Bands koncert, som er et samarbejde mellem DR Big Band og Det Kgl. Bibliotek. Det er komponist og arrangør Peter Jensen, der står bag værket, hvor nutidige musiske kompositioner sammen med ø-indbyggernes egne historier spiller sammen. Der kan blandt andet høres optagelser fra 1955 og koncerten tager os på en historisk rejse om immigration, slavernes befrielse og arbejderoprør.

Med koncerten mindes slutningen på en epoke, som har haft stor betydning for Danmarkshistorien, men som Randers Statsskole også i egne rækker kan relatere til. Randers Statsskoles nuværende bygning er nemlig opført for midler fra salget af De Vestindiske Øer i 1917.

Koncerten er gratis og billetter kan hentes via www.randersstatsskole.safeticket.dk. Der udbydes 80 billetter. Kom med til en interaktiv koncert, hvor stemmerne fra nu og dengang spiller sammen med 100 års forskydning.  Randers Statsskoles festsal, onsdag  22. november kl. 16.30.