Velfærd er ikke for den enkelte – velfærd er det, vi gør for hinanden i fællesskab.

I gennem de seneste årtier har nedskæring betydet forringelser for de grupper i den danske befolkning, som på forskellige måder er afhængige af fællesskabets hjælp.

Det er ikke kun den enkelte eller de nærmeste, der bliver ramt, når sparekniven skærer i fællesskabets ydelser. Det er hele vores velfærdssamfund.

Et velfærdssamfund, hvor vi bevidst har valgt at tage ansvar ikke blot for os selv og vores, men også for dem, vi ikke kender. Og hvor vi har anvendt skat som middel til at finansiere det fælles ansvar.

Et fælles ansvar, der har givet tryghed for den enkelte.

Vi skal trygt sende vores børn i institution og skole, trygt ringe til lægen og blive indlagt på sygehus, hvis det er nødvendigt, og trygt blive gamle og lade ældreplejen tage vare på os, alt sammen fordi vi stoler på fællesskabet og har tillid til den velfærd, vi har skabt i fællesskab.

I dag er tilliden til samfundet ved at smuldre. Mange års besparelser har udhulet den fælles velfærd.

Fokus flyttes fra den fælles velfærd til den enkeltes velfærd. De ressourcestærke vælger de tilbud, der passer dem bedst, og som opfylder deres ønsker og behov, og de svageste bliver ladt tilbage.

Det kan du nu være med til at ændre på. Kommune- og regionsvalget 21. november giver en unik mulighed for at få ændret på den førte politik.

Vi skal stille krav til de lokale politikere i kommunerne og regionen. Krav til at det spirende opsving udnyttes til at rette op på den ensidige fokusering på besparelser. Vi skal i stedet sætte fokus på omsorg og kvalitet i den offentlige service”, siger Lene Hartmann, formand i FOA Randers og fortsætter “FOA blander sig ikke i partipolitik, men vi vil kæmpe for den velfærd, som er grundlaget for det Danmark, de fleste af os sætter pris på og værner om. Vi skal sætte fokus på at genskabe tilliden til vores fælles velfærdssamfund.

FOA Randers opfordrer alle til at engagere sig i de lokale debatter og valgmøder:

Kun ved at møde op, kan vi gøre politikerne opmærksomme på, at vi vil have et Danmark for velfærd. Brug din stemme og stem for bedre velfærd.

 

Lene Hartmann
Afdelingsformand FOA Randers