Lørdag 18. november holder GAIA Museum sit årlige julemarked

Markedet bugner af anderledes og farverige ting til juletræet, vinduet, pakkekalenderen, hoveddøren, mandelgaven eller blot til ren og skær fornøjelse – for enhver pengepung.

Hovedparten af tingene er fremstillet af GAIAs medarbejdere med særlige behov. Man kan købe kvalitetsrammer fra rammeværkstedet, smukke postkort og til-og-fra-kort fra medieafdelingen GAIAbyte, molekylestager, fuglehuse og meget andet fra GAIA Design samt unik og utraditionel julepynt fra det kreative værksted. En af årets kreative nyheder er GAIAs Kælenisse.

Café GAIA Papaya disker op med flæskesteg og risalamande, som kan nydes mod betaling fra kl. 11 og indtil, der ikke er mere i gryderne. Der vil desuden være kaffe, æbleskiver, cookies, og vaniljekranse til salg.

Original kunstoplevelse
Alle sanserne aktiveres ved et besøg på GAIAs julemarked. I museets fantastiske samling kan man gå på opdagelse i outsiderkunsten – en kunst, der ofte er spontan, farverig og humoristisk. Kl. 14 spiller solocellist i Randers Kammerorkester, Aksel Nielsen klassiske værker midt mellem kunstværkerne. Man kan også besøge GAIAs kunstskole, GAIA Akademi, hvor man kan man få et indblik i kunsteleverne og kunstnernes præstationer og blandt andet se, hvordan de har arbejdet med at skabe en verden med sære nissevæsner og en julemand, der kører bil og ryger pibe. Motiverne til årets skønne julekort er udvalgt blandt elevernes arbejde, og der er naturligvis også mulighed for at købe et af elevernes originale kunstværker. Der bliver også mulighed for at opleve et levende musikalsk julekort flere gange i dagens løb.

Hvad er GAIA?
GAIA Museum er et specialmuseum for den kunstart, der i Danmark er kendt som outsiderkunst. Denne kunstart bliver skabt af mennesker på kanten af en social normalitet. GAIA Museum har en fast kunstsamling, der rummer mere end 400 værker af danske og internationalt anerkendte outsiderkunstnere. Herudover er GAIA Museum en socialøkonomisk kulturvirksomhed drevet i samarbejde mellem ordinært ansat personale og mennesker med særlige behov.

På GAIA findes en unik museumsbutik, et salgsgalleri, et indramningsværksted, en medieafdeling, kreative værksteder, Café GAIA Papaya samt GAIA Akademi – en producerende kunstskole og uddannelsessted for mennesker med særlige behov.

GAIA er sekretariat for den europæiske forening for outsiderkunst EOA samt initiativtagere til og projektledere på flere EU-støttede projekter med kunstfagligligt og pædagogisk indhold.

I forbindelse med Julemarkedet kan du også møde GAIA Museums Venner, der er en selvstændig frivillig forening med omkring 70 medlemmer, der bakker op om GAIAs aktiviteter og formål.

Julemarkedet starter kl. 10.00.