Nu har jeg i forbindelse med valgkampen været i en del paneldebatter, og det der slår mig er, at de venstreorienterede/socialistiske partier og lister nævner Grøn Omstilling som meget vigtigt for dem.

Nuvel, vi skal alle passe på vores miljø og klima, men Randers Kommune er meget langt i konverteringen af fossilt til vedvarende energi, og vi er, det jeg vil betegne som klassens duks. Der er derfor ingen grund til hastværk, samtidig sker der så meget indenfor vedvarende energi, at en pause i Randers Kommune nu, er godt givet ud for at kigge mod fremtidens energikilder, herunder geotermisk energi lige under vores fødder.

Derfor bekymrer det mig når f.eks. Charlotte Broman Mølbæk ønsker mere og hurtigere Grøn Omstilling i Randers Kommune, og bl.a. udtaler, citat: ” -Og ja vi er for vindenergi og vindmøller. Men naturligvis i respekt for de bestemte grænseværdier og for borgerne.” citat slut…

Netop denne sætning er dybt bekymrende, og det kan alle de vindmølleramte borgere som nu lever i et støjhelvede, og med evig bekymring om, om det går ud over deres helbred tale med om.

Afstanden på 4 x møllehøjde er dybt kritisabel, det samme er støjgrænserne som blot beregnes, og ikke måles. Det er en klar tilsidesættelse af borgernes ret til ro i eget hjem!

Et flertal i det nuværende byråd – herunder Dansk Folkeparti – har vedtaget en ny vindmølleplan der alene gør det muligt at udbygge Overgaard. Dette er desværre det kompromis som der kunne skabes enighed omkring, og selv om jeg er ærgerlig over udsigten til nye og større møller der, så glædes jeg over de mange mulige mølleområder der er pillet ud af planen.

Spørgsmålet er så, om Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Alternativet, Enhedslisten, Velfærdslisten og Beboerlisten er klar til at omstøde beslutningen, og begynde planlægning og opstilling af nye vindmøller rundt i hele kommunen???

Jeg er bange for, at de er bedøvende ligeglade med borgerne i landsbyerne og åbne land, bare for at de kan pudse ”klimaglorien” i grøn energi!

En lille sjov opgave kunne være følgende: Find din globus frem eller start Google Earth… Zoom ud og find Danmark. Sammenlign Danmarks areal med resten af klodens landmasser, og fortæl mig så hvordan danske opstillede vindmøller i Randers kommune skal redde klimaet! Det er utopi at gå med en forestilling om at Danmarks 43.098 km2. kan redde verdens klima!

 

Frank Nørgaard
Byrådsmedlem og spidskandidat for Dansk Folkeparti, Randers