“Sjovt” at breddeidrætten skal have en pose penge. Men Jeg syntes grundlæggende at det er en rigtig god idé, for der er mange haller og andre idrætsfaciliteter rundt omkring der trænger til modernisering/renovering.

Men jeg forstår ikke Venstres gavehumør her på falderebet til valget. Hal 4 skal jo netop bygges for at styrke breddeidrætten (ikke at jeg er enig i, hverken bygningen af hal 4 eller at det vil styrke breddeidrætten), det var jo netop én af Venstres argumenter for at haste byggeriet igennem inden valget. Hvis man mener at byggeriet styrker breddeidrætten, hvorfor så give en pose penge mere?

Man kan heller ikke pege fingre af de penge, der går til sundhedsfremme og forbyggende indsats. Det er da dejligt at der kommer fokus på disse ting.

Men som en journalist har spurgt om “hvad med dem der ikke dyrker idræt”?. Til det spørgsmål, kom Venstres sædvanelige svar når et klart svar kan koste stemmer. Nemlig larmende tavshed.

Men når jeg nu er enig i at pengene som sådan er godt givet ud, hvad brokker jeg mig så over.

Jeg ved at jeg vil få stillet det spørgsmål af b.la nogle meget ivrige Venstre folk.

Og modsat dem, vil jeg gerne give et svar.

Jeg mener at de ville være bedre brugt på skolerne, familieafdelingen, daginstitutionerne, psykiatrien, ældreplejen, jobcenteret eller noget andet kernevelfærd. Hvis man mener at breddeidrætten skulle styrkes, hvorfor kom pengene så ikke i samme omgang som hal 4 blev endeligt besluttet?

Er det Venstres “berømte” rettidige omhu, er det bare usmageligt stemmefiskeri, eller er det 40 millioner holdkæft bolcher til de kritiske borgere der måske stadig kan flyttes?

 

Nogle vil nok også spørge om, hvilke spørgsmål er det så jeg ikke har fået svar på, dem vil jeg også gerne komme lidt i forkøbet.

På det seneste er det især 3 spørgsmål.

  1. Når Anders Buhl Christensen udtaler at huspriserne i Gjerlev er steget, efter skolen blev lukket, og at det så kommer frem at det er det modsatte der er sket, hvorfor undskylder ABC/Venstre så ikke for den forkerte udtalelse?
  2. Da “statistikkerne” om antallet af afgangs elever der får “består” afgangseksamen kom frem, roste Venstre sig selv for det gode og ansvarlige stykke arbejde de havde gjort mod folkeskolerne. Nu gav det endeligt resultat. Her spurgte jeg (og flere andre), flere venstre folk, om alle afgangselever var med i de tal de fremlagde?. Flere spurgte også om, hvad med dem der var blevet “tabt” i den forløbne tid. Det var inden udsendelsen “Detektor”.
  3. Efter “Detektor” gik jeg lidt og ventede på at Venstre, ligesom Kristen Denokraterne, ville undskylde for brugen af de forkerte tal. Da det ikke skete spurgte jeg (og igen flere andre) hvad der var sket og hvorfor man ikke havde brugt de rigtige tal, eller IMAP,fald kom med en undskyldning. Det skal så siges at ikke engang “Detektor” brugte de retvisende tal, som stadig gav et lidt for positivt billede af tingenes reelle tilstand.

 

Nogen vil så sikkert spørge, hvorfor bliver du så ved med at spørge, når du ikke får svar (for det fik jeg aldrig).

Jo, det gør jeg, da jeg mener at borgerne i Randers, har krav på at kende til sagernes rette tilstand. Jeg har lagt min lid til ordentlighed (som Venstre lige har haft et læserbrev om). En ordentlighed, der i min optik byder, at man undskylder sine fejl og forsøger at rette dem, og ikke bare feje dem ind under gulvtæppet. Jeg kunne komme med formodninger og teorier om, hvorfor Venstre ikke vil rette/undskylde deres fejl så tæt på et valg. Men som et ordentligt menneske (nogle vil kalde mig naiv), tror jeg på at andre mennesker også er ordentlige, og derfor vil erkende fejl/eller mangler, derfor venter jeg stadig på svar. Og jeg vil (naivt?) blive ved med at spørge.

 

Ole Gynther Heibøll Sørensen
Byrådskandidat for Velfærdslisten
Tjærbyvej 99
8930 Randers NØ