I denne uge tilbyder optikerkæden Smarteyes gratis briller til Kirkens Korshærs brugere i Randers for at støtte op om socialt udsatte og hjemløse

Og onsdag 6. december har optikerkæden Smarteyes afsat dagen til at foretage gratis synsprøver og finde briller til brugere af Kirkens Korshærs herberg og væresteder i Randers. Det sker for at sætte fokus på socialt udsatte og hjemløse, der ikke selv har råd til at købe briller.

”Det er de færreste socialt udsatte eller hjemløse, der har overskud til at løbe orienteringsløb gennem systemet, og derfor er der heller ikke ret mange, der får den hjælp, de har brug for,” lyder det fra Mads Poulsen, administrerende direktør i optikerkæden Smarteyes. Han fortsætter:

”Tag en gruppe som dem, der bruger værestederne ved Kirkens Korshær. De er i en situation, hvor de hver gang skal bevise, at de har behovet, inden de kan modtage den hjælp, de har brug for”.

Når socialt udsatte og hjemløse har brug for at få tjekket deres syn, skal de frem og tilbage mellem optiker og kommune flere gange for at få dokumenteret et behov. Samarbejdet mellem Smarteyes og Kirkens Korshær betyder, at socialt udsatte og hjemløse ikke skal tænke på rekvisitioner, men bare møde op i butikken på dagen. Her får de foretaget en synsprøve og hjælp til at vælge de rigtige briller til deres behov.

”Mange prioriterer ikke deres syn, fordi de tænker på helt basale behov, som det at få mad eller finde et sted at sove. Mange ser derfor dårligt, men har hverken råd eller ressourcer til at ændre på situation. Hér hjælper det gevaldigt meget, at Smarteyes sætter dagen af til at hjælpe vores brugere med synet. Det er en kæmpestor gave, lyder det fra Maria B. Schack, der er souschef i Kirkens Korshær i Randers og daglig leder af værestedet Slotsgården.

Kirkens Korshærs varmestuer har cirka 100.000 besøg om året. Smarteyes og Kirkens Korshær har indtil nu uddelt briller for en samlet værdi af over 1.000.000 kr. til socialt udsatte og hjemløse.