Økonomiudvalget gav mandag aften en anlægsbevilling til et unikt og anderledes byrum, der indbyder børnefamilier til leg og bevægelse

En legeplads er ikke bare en legeplads, når den skal etableres i Randers i år 2018.
En del af Slotspladsen i Randers bliver til næste år omdannet til et aktivt uderum for børnefamilier og barnlige sjæle med balancebane, rutsjebaner, karruseller og klatrevægge. Det hele bliver udformet med inspiration fra tandhjulet, der er en del af historiefortællingen om Randers som en driftig by, hvor hjulene drejer. Samtidig bliver pladsen indrettet med mange forskellige zoner, der indbyder til varierede former for leg og aktivitet.  Formålet med den nye legeplads er at imødekomme et ønske om flere aktiviteter for børnefamilierne i Randers Midtby.

Beslutningen om at etablere den nye legeplads i et centralt byrum udspringer af budgetforliget tilbage i efteråret 2016. Her blev der reserveret én million kroner til at styrke børnefamiliernes muligheder for at være aktive i centrum af Randers. Et flertal i byrådet ville skabe en moderne og aktiverende legeplads midt i byen. Siden da har kultur- og fritidsafdelingen arbejdet med projektet og indhentet tilbud fra forskellige producenter af legepladser og aktive byrum.

Arkitekter med unikt projekt
Hos virksomheden Elverdal var arkitekterne klar over, at et nyt aktivt uderum i netop Randers – med en regnskov lige om hjørnet og som hjemby for en kopi af Elvis Presleys hjem – naturligvis måtte blive noget ganske særligt. De kiggede samtidig på historien om Randers som en driftig og virkelysten by. Det resulterede i et unikt bud fra Elverdal, som et enigt Kultur- og Fritidsudvalg netop har valgt.

“Det harmonerer godt med vores ønske om at skabe et aktivt byrum, hvor generationerne sammen kan bevæge sig og have det sjovt. Samtidig kan vi godt lide tanken om at legepladsen arkitektonisk trækker en tråd til historien om byens industriproduktion. Det spiller godt sammen med det parkour anlæg, som vi allerede har sat i gang i Tronholmparken med støtte fra Nordea-fonden. I parken bliver det blandet andet leg og bevægelse på vindmøllevinger, imens det på Slotspladsen bliver tandhjulene, der ruller,” udtaler formanden for Kultur- og Fritidsudvalget Mogens Nyholm.

Mandag aften kom projektet på Slotspladsen til politisk behandling hos Økonomiudvalget, der støtter op om Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning. Der bliver nu frigivet en anlægsbevilling og arbejdet med at etablere Elverdals aktivitetsrum på pladsen begynder i det tidlige forår.