På Byrådsmødet på mandag stiller de radikale forslag til mere fokus på midtbyhandlen, fortæller Mogens Nyholm

 

Som følge af en ændret planlov fremsætter forvaltningen nu en ny strategi for udvalgsvarehandelen i Randers. Fremlagte strategi giver det bud, at udvalgsvarehandelen i Randers primært lokaliseres i Randers Midtby og Paderup.

“Vi kan benævne fremlagte strategi, som et forsøg på at gå på to ben mht. udvalgsvarehandelens udvikling. God ide, men!”, siger Mogens Nyholm.

“Radikale Venstre mener, at det for handelsbyen Randers er meget vigtigt, at midtbyens detailhandel gives en realistisk fremtid. En handelsby uden et butiksstrøg vil nemlig være en mindre attraktiv handelsby”.

Derfor er de radikale helt enige med forvaltningen i at restrummeligheden i aflastningscenteret Paderup reduceres; for ad den vej at tilgodese midtbyens butiksudvikling.

Radikale mener ikke, at en reduktion til 10.000 m(arealmæssigt svarende til en Bilka butik) er tilstrækkeligt – som forvaltningen foreslår – hvis midtbyen skal kunne overleve som et attraktivt detailhandelsområde.

“Det er simpelthen nødvendigt, at være mere restriktiv overfor Paderup, hvis Midtbyen skal leve videre på sigt. Derfor foreslår Radikale Venstre, at restrummeligheden i Paderup sænkes til 3.000 m2  (arealmæssigt svarende til en Føtex butik)”, siger han.

I de seneste 20 år er omsætningen i Paderup nemlig steget med hele 700 millioner kroner, mens den er faldet med 800 millioner kroner i midtbyen. Skitserede udvikling viser tydeligt, at Paderup og Midtbyen ikke supplerer hinanden; de er i benhård konkurrence.

“Skal Randers fortsat have et butiksstrøg i midtbyen – som de helt sikkert også fremover vil have i Aarhus og Ålborg – må byrådet planlægge mere målrettet herfor”, mener Mogens Nyholm.

Radikale Venstre foreslår at restrummeligheden i Paderup sænkes til 3.000 m2 og at der i de næste to års budgetter budgetteres for at midtbyen styrkes så det så det nytter –  minimum 15 millioner kroner.

“Nu er det midtbyens tur til at få byrådets opmærksomhed…. længe har byrådet forsømt midtbyens butikker. Tale er ikke nok. Der må nødvendig og hurtig handling til; før det er for sent”, pointerer Mogens Nyholm, Byrådsmedlem for de radikale.