Nu nærmer deadline sig snart for byrådsmedlemmerne til at tage stilling til, om ”Flodbadet Randers” i det indre havnebassin skal iværksættes eller skrottes.

Dog er der jo også en anden demokratisk måde at håndtere emnet på.

Man kunne faktisk lave en vejledende folkeafstemning mellem flere muligheder. Denne mulighed har eksisteret i mange år, men er ikke særlig udbredt.

Jeg tror faktisk, at rigtig mange savner et friluftsbad til leg og fritidsaktivitet om sommeren.

Det havde vi for 47 år siden i Gudenåbadet, der grundet total nedslidning og sundhedsrisiko blev erstattet af Kærsmindebadet.

På det store areal på Gørrilds allé hørtes sommerglæde og latter, hvor tusindvis af børn, unge og ældre nød de frie former og rammer til en pris, der ikke afskrækkede nogen.

Da den faste hal blev bygget, kunne der svømme-motioneres hele året.

 

Desværre, men forventelig blev Kærsmindebadet også nedslidt efter mange gode år, og

 desværre var der ikke politisk opbakning til at få det renoveret, så der satsedes i stedet på ”Water og Wellness” løsningen, med markante prisforskelle i forhold til Kærsmindebadet, der også havde 3, 5 og 10 meters vipper foruden masser af udenoms arealer.

Med det påtænkte havnebad, illustreret af flotte arkitekttegninger i medierne, mangler der plads til leg og virke udenfor vandet på store græsarealer til fodbold, basketball, volley mm.

Men:

På den anden side af åen ved Tronholmen er der masser af plads både til leg og ægte flodbad.

Hvis der kunne stilles nogle flere forslag op – på ligeværdig måde med professionel hjælp – kunne fremtidige brugere efter en høringsperiode, deltage i en vejledende lokal folkeafstemning, så flest muligt kunne tage ejerskab af projektet.

En placering ved Tronholmen på sydsiden af åen af et ægte flodbad, er efter min klare overbevisning den bedste løsning, der kan samle mange flere brugere.

Her er mulighed for parkering af biler og cykler, plads til en servicebygning med bad, sauna til vinterbadere, og flod-vandet er betydelig renere end havne-vandet.

Dog kommer projektet så ikke til at ligne havnebadene i København eller Ålborg.

En vejledende lokal folkeafstemning må være det mest demokratiske.

Poul Rubach
Radikale
Bækkevej 28
Harridslev