Den tidligere anfører Søren Pedersen er fra 1. juni ny kommerciel og sportslig direktør i Randers FC. Inden da er han tilknyttet Randers FC’s Alka Superliga-hold som assistenttræner i resten af sæsonen.

Det er et yderst kendt ansigt i Randers FC-kredse, som kommer til at have sin gang på Viborgvej for fremtiden. 39-årige Søren Pedersen, med 222 førsteholdskampe for Randers FC, er ansat som kommerciel og sportslig direktør i Randers FC.

– Siden Michael Gravgaard opsagde sin stilling har vi været på udkig efter en afløser. Vi har derefter taget den tid, der skulle til og ikke forhastet os med en beslutning. Søren Pedersen har rigtig mange gode kvaliteter, kender spillet, og er garant for benhårdt arbejde. Vi er glade for, at Søren har sagt ja til jobbet og aktivt vil være med til at tegne Randers FC’s fremtid, fortæller Per Hastrup og fortsætter:

– Der findes ikke en decideret sportsdirektøruddannelse i Danmark, men stillingerne besættes traditionelt af personer med grundlæggende og dyb indsigt i det danske elitefodboldsystem og –marked, gerne af personer med lokal forankring og oftest af personer med træner- eller spillererfaring fra de højeste niveauer. Søren Pedersen passer rigtig godt i det mønster.

Hovedpersonen selv glæder sig til den nye rolle, som han kommer i fra den 1. juni.

– Det er helt sikkert et spændende skridt for mig, men lige nu er mit primære fokus, at vi skal redde os. Det skal der arbejdes hårdt for hver eneste dag. Og de erfaringer jeg får i de kommende måneder, er da helt sikkert også noget, jeg kan bruge positivt efterfølgende i mit nye job. Randers FC er min klub, og det gør ondt at se klubben i dens nuværende tilstand. Ingen skal være i tvivl om, at jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for klubben, såvel på som uden for banen. Og fra sommer bliver det så mest uden for banen, siger Søren Pedersen.

Inden det nye job trækker den tidligere Randers FC-anfører i træningstøjet, hvor han i den kommende tid skal assistere cheftræner Rasmus Bertelsen og resten af trænerteamet på træningsbanen og til kampene.

– Søren skal først og fremmest bidrage med noget rutine og knowhow til det nuværende setup. Han har selv været en del af en lignende situation som spiller og ved, hvad der går igennem kroppen og hovedet på spillerne. Derudover har han erfaring fra træningsbanen og fra kampsituationer, så han kan agere sparringspartner for vores cheftræner Rasmus Bertelsen i en sportslig svær tid, lyder det fra bestyrelsesformand Per Hastrup.

Trænerteamet består udover Søren Pedersen af cheftræner Rasmus Bertelsen, assistenttræner Morten Eskesen, målmandstræner Erik Boye og Performance Manager Thomas Rostgaard Andersen. Derudover vil talentchef Peter Elstrup stadig fortsat agere sparringspartner for trænerteamet.

Søren Pedersen, der til daglig er Area Manager for B8 og desuden sidder i Randers FC’s bestyrelse, er klar til at give alt for den klub, der står hans hjerte nærmest.

– Jeg har jo meget naturligt fulgt klubbens situation tæt, og det er også derfor, at jeg har sagt ja til at bidrage med min kunnen. Jeg føler, at jeg har en masse at give til både trænerteamet og holdet, og jeg glæder mig til at komme i gang med det hårde arbejde på træningsbanen, siger Søren Pedersen, der fra mandag er at finde på træningsbanen om formiddagen for så at passe sit arbejde ved B8 efterfølgende. Et firma han har drevet en selvstændig afdeling af, siden den aktive spillerkarriere sluttede i 2012.

Når sæsonen så er slut, tager Søren Pedersen træningstøjet af og tilslutter sig administrationskontoret som kommerciel og sportslig direktør.

Fakta:
Søren Pedersen, 39 år
Area Manager, B8
222 førsteholdskampe for Randers FC og tidligere anfører i klubben
Træner for Randers Frejas hold i Danmarksserien
Har UEFA A-trænerlicens