Langås helt egen viking blev fredag middag fejret for sin Grand Prix sejr på det gamle Rådhus med bobler og kransekage og tale af borgmester Torben Hansen

 

“Vi har det jo med at fejre folk her i Rådhussalen, når de har lavet en ekstraordinær indsats, og det må man jo sige, du har”, indledte Torben Hansen sin tale til Jonas Rasmussen.

“Hvad du nok ikke ved er, at vikingerne huserede på Randers og Langå kanten, og der har været flere tegn på, at de har været til stede. En gang var der seks runesten, og der er desværre kun resterne af to tilbage. Men nu har vi jo fået vores helt egen viking igen”, sagde Torben Hansen videre.

“Og det er endda en viking der kan synge”.

Jonas Rasmussen sang ved Det danske Melodi Grand Prix sangen “Higher ground” en sang om at stå sammen og snakke sammen i stedet for at slås. Og det er også sådan Jonas er i det private. Han har formået at holde begge ben på jorden, trods det massive succes efter sejren i februar i Aalborg.

“Jeg har fået fyldt min kalender op og har rigtig travlt. Men jeg svigter ikke de aftaler, jeg allerede har lavet, og det gør også, at jeg har endnu mere travlt”, sagde Jonas Rasmussen ved fejringen.

Imellem de talrige pressefolk, der var mødt frem, fortalte han om sit helt nye liv, der trods alt stadig indbefatter almindelig hverdags- og familieliv med familien i Langå tæt på Gudenå og skov.

“Jeg er beæret og stolt over at blive hyldet her i dag. Men hvis I lægger mærke til de mange interviews, jeg har givet, er jeg stadig en mand med begge ben på jorden. Sådan vil det altid være”, siger Jonas Rasmussen.

Han er også blevet hyldet af Ulrik Wilbek i Viborg, da det er her Jonas kommer fra. Han flyttede først til Langå for to et halvt år siden, da det ligger midt mellem hans to arbejdspladser i Viborg og Aarhus.

 

Fantastisk by

“Jeg synes Langå er en fantastisk by, og jeg elsker at bo der. Det er dog ikke så tit, jeg er i Randers. Kun hvis jeg skal til koncert eller i Water & Wellness med familien. Men jeg har dog lige været og spille på Værket med det show, jeg er med i, en 80’er hyldest til rockmusikken, for første gang i mit liv. Det var en stor oplevelse”, fortæller Jonas Rasmussen.

Han er meget ydmyg i rollen som Grand Prix vinder, for han ved at det hele kan vende pludselig.

“Jeg er godt klar over, at hvis ikke jeg vandt i februar i Aalborg, så ville jeg være glemt dagen efter. Så jeg tager det meget roligt. Og nu må vi se, hvordan det går i Lissabon til maj. Bookmakerne har os i hvert fald ikke som vindere. Jeg tror, der er odds 26 på os”, griner Jonas.

Han har lyttet til de andre landets bidrag, og synes, at der er en stor spændvidde i alle sangene, men han tør ikke komme med et bud på, hvordan det vil gå.

Han har dog fået ny opbakning på scenen i form af fire andre vikinger.

“DR har været på jagt efter nogle med samme udtryk som mig – sådan lidt vikinge-agtig, så det passer til vores sang. Og det er lykkes dem at finde fire med langt hår og skæg og som kan synge. Det er fire rigtig søde gutter, og vi skal nok få 14 sjove dage i Portugal”, fortæller Jonas Rasmussen.

Han er godt klar over at sangen er lidt speciel og meget filmisk, og enten kan man lide den eller så kan man ikke.

Jonas har netop været i Portugal i sidste uge for at filme video til Eurovision Song Contest Lisbon 2018.