Finansminister Kristian Jensen var her til eftermiddag på rundtur i Randers for at høre nærmere om de finansieringen Randers har brug for i fremtiden – blandt andet finansiering til støjdæmpende faciliteter ved E45

 

Finansminister Kristian Jensen (V) besøger Randers mandag for at se nærmere på de støjproblemer, som naboerne til E45 oplever, samt for at se på planer for Randers Havn. Finansministeren mødtes med blandt andre det lokale folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen (V) samt Venstre-medlemmer af byrådet.

”Jeg har tidligere skaffet midler til støjdæmpning i Randers. Der er dog fortsat er et stort behov, så derfor har jeg inviteret Finansminister Kristian Jensen til Randers for at drøfte, hvorledes vi kan skaffe flere midler til at afhjælpe støjproblemer. Det er noget, der betyder meget i dagligdagen for mange mennesker, og noget som jeg løbende har kæmpet for i mange år. Det er vigtigt for mig, at spørgsmålet kommer meget højere op på den nationale politiske dagsorden. Det kan ministerens besøg hjælpe være med til”, siger den lokale Michael Aastrup Jensen MF´er (V).

Han mødtes med to borgere fra Helsted og Hornbæk for at høre deres problemer med den manglende støjdæmpning langs E45. Det var Lone Hansen fra Tyttebærvej i Helsted og Axel Lodberg, der er repræsentant for beboerne i Nedre Hornbæk klods op ad E45.

Og Lone Hansen er ikke imponeret over de tiltag, der kommer fra vejdirektoratets side.

“Det de har lavet har slet ikke hjulpet. De har lavet en plan for 2013-18, men der er ikke rigtig sket noget”, fortæller hun.

Hun er dog meget glad for kommunens indsats mod støjen på E45.

“De tager os alvorlig, og er netop nu ved at anlægge støjvolde i vores kvarter. Men der skal mere til”, siger Lone Hansen.

Hun er forundret over at de 50 millioner, der er sat af på finansloven allerede har fået ben at gå på og at Randers er blevet overset i den sammenhæng. Hun efterlyser flere penge og mere handling.

“Jeg er glad for at vores lokale Folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen hjælper os i den henseende. Han er en god støtte og går til de rette folk for at presse på”, siger hun.

 

Kampen mod støjen er en fælles dagsorden mellem det lokale folketingsmedlem og Venstres medlemmer af Randers Byråd.

”Motorvejsstøj er et stort problem i Randers, og jeg har selv været med til at sætte emnet på dagsordenen. Derfor er jeg også rigtig glad for at kunne tage en snak med finansministeren om problemstillingen på mandag, så vi forhåbentlig snart kan få gjort noget ved det””, fortæller Christian Brøns, gruppeformand for Venstre i Randers Byråd.

Og han bakkes op af tidligere borgmester Claus Omann Jensen.

“Vi har sat to millioner af til støjdæmpning, men det er slet ikke nok. Når man siger det til de folk der har forstand på det, griner de jo nærmest af os. Så jeg håber at det parti, som har borgmesterposten lige nu, vil være med til at sætte endnu flere penge af”, siger Claus Omann Jensen.

For lige nu er der ikke flere penge at hente hos regeringen. Finansminister Kristian Jensen er faktisk forundret over at pengene fik ben at gå på så hurtigt. Det havde han ikke regnet med.

“Vi skal have kigget senere i år, om der bliver penge til overs fra de projekter, der allerede har fået. Og så skal vi kigge på næste finanslov, om der kan gøres yderligere. Men vi kan ikke bruge flere penge, end der kommer ind. Men jeg synes, at I har et reelt problem her. Man kan jo høre, når vi står her, at vi faktisk skal stå og råbe for at høre hinanden”, sagde Kristian Jensen.

Borgerrepræsentanterne der denne dag var mødt frem kom med forslag om at holde borgermøde med politikere og borgere fra de berørte områder som Michael Aastrup Jensen anskyder til at være omkring 3000 husstande i både Helsted, Hornbæk og Vorup.

Det pakkede både Christian Brøns (V) og Claus Omann Jensen (V) op om.

 

Udover at se nærmere på støjproblemerne besøger Finansministeren også Randers Havn. Der er store planer for udflytningen af havnen, så de tidligere havnearealer kan bruges til at skabe ”Byen til vandet”. Det er et projekt, som er helt afgørende i bestræbelserne på at gøre Randers til en endnu mere attraktiv by.

”I forbindelse med at vi udflytter havnen, er det nødvendigt at sikre, at den tunge trafik let kan komme til og fra E45. Derfor er havnevejen, sammen med klimabroen, utroligt vigtig for den fortsatte vækst i Randers Kommune, ” siger Claus Omann Jensen, der også er formand for Udviklingsudvalget i Randers Kommune (V).