WWF PandaClub og Randers Regnskov slukker lyset i de tre kupler lørdag 24. marts. Det sker for at sætte fokus på klimaforandringernes konsekvenser for verdens vilde dyr

 

I Frankrig slukker de lyset i Eiffeltårnet. I Sydney bliver operahuset mørklagt. I Danmark har WWF valgt at lade de karakteristiske kupler i Randers Regnskov gå i sort under årets Earth Hour lørdag 24. marts.

I år ønsker WWF Verdensnaturfonden nemlig at sætte ekstra meget fokus på netop klimaforandringernes konsekvenser for klodens natur og dyreliv. Hver sjette art er i fare for at uddø på grund af klimaforandringer.

Earth Hour, som organiseres af WWF Verdensnaturfonden, er verdens største klimaevent, hvor millioner af mennesker og tusindvis af byer over hele kloden slukker lyset i en time fra kl. 20:30–21:30. Det er en symbolsk handling, der skal minde beslutningstagerne om, at klimaforandringerne skal bremses nu.

Men Randers Regnskov kommer ikke til at ligge stille hen i mørket 24. marts. Tværtimod vil regnskoven danne rammen om en magisk eftermiddag og aften, der bliver spækket med oplevelser for både børn og voksne – både i den time, hvor lyset er slukket, og i mange timer inden. Programmet byder bl.a. på tryllekunstnere, artister der svæver på himlen, skattejagt, spoken-words og meget mere.

“Randers Regnskov er den perfekte ramme om Earth Hour. Her er der jo mulighed for at se mange af de vilde dyr det hele handler om. Det er vigtigt for os at dele budskabet med både børn og voksne – alle generationer bør stå sammen om klodens fremtid. Men selvom vi tager et alvorligt emne op, lover jeg, at vi får en supersjov og spændende aften sammen i regnskoven”, siger generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden, Bo Øksnebjerg.

“Det er vigtigt for os at kæmpe for den gode sags skyld, og så er det dejligt at arbejde sammen med WWF på de her store projekter, hvor fantasien og tankerne ofte kan få meget frie rammer. Vi kan godt lide den positive indgang til tingene, og elsker at formidle om dyr, og vise hvordan man selv kan hjælpe med at bevare naturen”, siger direktør Henrik Herold fra Randers Regnskov.

 

Program:

Kl.15.00-20.00 Skattejagt i kuplerne

Kl.18.30 & 19.30 Trylleri i mørket inde i kuplerne

Kl.20.15 Sluk for lyset og tænd for livet på kuplerne udenfor

Kl. 20.15-20.30 Show udenpå kuplerne med international anerkendte artister.

Kl.20.30 Lyset slukkes (kuplerne/regnskoven er åbne i mørket)

Kl.21.00 Trylleri i mørket og kåring af vinder

Kl.21.30 Tak for i dag

 

—————————————-

Alle kan se showet gratis kl. 20.15 udefra uden indgang til Randers Regnskov.

Men skattejagt og trylleri foregår inde i regnskoven og kræver derfor entrebillet eller årskort.

 

————————————————————————————————————————

Fakta om Earth Hour

– Earth Hour startede i Australien i 2007, hvor WWF lancerede kampagnen med en fælles opfordring til at slukke lyset en time for klimaet.

– Siden er Earth Hour vokset til at blive verdens største klimaevent.

– Flere millioner verden over slukker for lyset i den mørke time og ikonbygninger som Empire State Building i New York, Akropolis i Athen og Eiffeltårnet i Paris slukker for lyset i år.

– Hele 3.000 ikoniske bygninger slukkede for lyset sidste år, ligesom 187 lande og territorier deltog i Earth Hour.