Med en andenplads i årets anden ranglisteturnering har de unge Randers-dansere -16-årige Mathilde Lyngsdal og den et år ældre Alexandru Pogor – løst billet til årets Europamesterskaber i standarddanse for ynglinge, der afvikles i østrigske Linz til sommer.
Parret begyndte at danse sammen for et år siden. Mathilde Lyngsdal lagde en søgning ind på en af dansesportens hjemmesider, hvor man efterlyser en makker. Pogor, der til daglig kaldes Sasha, meldte sig og kom til try out i Randers, blev godkendt og rejste hjem til Moldova for at gøre sin 9. klasse færdig. Herefter vendte han tilbage til Randers. ”Jeg skulle lige vænne mig til det. Tingene foregår ikke på samme måde som derhjemme. Naturligvis savnede jeg også mine forældre, familie og venner, men jeg tog det store skridt, da jeg mente, mulighederne var større i Danmark,” siger han. På dansegulvene fik det nye par en perfekt start. Første turnering var i Italien, hvor de gik direkte i finalen. Senere var de en uge i England, hvor det blev til to finale-pladser.”På grund af resultaterne i England kom vi ind i det danske elitesystem,” siger Mathilde Lyngsdal.   ”Vi var førsteårsynglinge, men blev alligevel nummer tre ved DM. Nu er vi andetårsynglinge, og det var vel vores bedste resultat, da vi i februar vandt årets første ranglisteturnering.”
Hvordan er jeres chancer ved EM ?”Det er meget svært at sige på nuværende tidspunkt. Det synes meget åbent,” lyder det diplomatiske svar.Hvad er Jeres mål i fremtiden ?”I første omgang at kunne holde os på toppen. Langt ude i fremtiden drømmer vi om at blive verdensmestre.”Mathilde og Sasha træner seks gange om ugen i Århus Sportsdanserforening. Kun onsdag er fridag. På Eliteidrætsskolen har de basal træning tirsdag og torsdag.På spørgsmålet om, hvad Sasha kendte til Randers, inden han satte sig i flyet fra hjemlandet, kommer svaret med det samme.”Jeg anede intet om byen. I Danmark kendte jeg kun København. I Randers bor jeg hos Mathildes forældre, og jeg synes godt om at være i byen. Husene er rene, der er ingen affald på gaderne og ikke megen larm.” Hvordan er det at gå i en dansk skole ?”Jeg troede det ville være værre. Jeg er ikke så god til at lære dansk…”Mathilda bryder ind og sige, at han er blevet god til det…”Men jeg gør alt for at tale sproget så meget som muligt, da det er den hurtigste måde at lære det på,” siger Sasha.