… Sådan lyder beskrivelsen af den nye ”forlystelse” hos Randers Regnskov. For som enhver anden turistattraktion, skal man hele tiden have noget at byde på. Det gælder også for Randers Regnskov, så her er man hele tiden et skridt foran for at tilfredsstille gæster fra både ind- og udland.”Og så er det jo altid en udfordring at bygge større, bedre og samtidig billigere”, siger Brian Rasmussen fra Randers Regnskov.Han viser rundt i det nye landskab DanmarksParken, som er blevet til på kun 17 uger, takket være en usædvanlig indsats fra alle involverede.”Jeg er simpelthen så imponeret over den arbejdsindsats som alle håndværkere og medarbejder her på stedet har ydet – det er helt fantastisk”, siger han.På lørdag skal det hele stå klart til indvielsen. Gæsterne, der alle er inviteret med grevinde Alexandra og prinserne i spidsen, vil få en helhedsoplevelse med noget for alle sanser, lover Brian Rasmussen.Der er en kæmpe legeplads på 2500 kvadratmeter, hvor der er rig mulighed for at prøve sine evner af som jæger. Legepladsen bevæger sig gennem skovtiden, som var en af de første tider, vi kender. Her kan man konkurrere med sine forældre eller andre kammerater og se hvem der vinder. Brian Rasmussen fortæller:”Det er rigtig sjovt og man får rørt sig rigtig meget. Så vi håber også at både skoler og fritidsordninger tager godt imod stedet her. Der er noget for alle aldre og er man mere til afslapning, så kan man finde en rolig plet og lade børnene lege … der er i hvert fald masser af plads”.Plads er der nok af. Og det er helt bevidst.”Vi vil gerne lave et sted som en modsætning til Regnskoven, hvor oplevelserne er meget koncentrerede. Her i DanmarksParken er der frisk luft og masser af plads. Og samtidig får du en masse at vide om den gamle danske natur og det gamle danske dyreliv”, fortæller Brian Rasmussen.Blandt andet har man plantet forskellige grøntsager og urter med frø, der har været frosset ned i Permafrost på Svalbard i Nordnorge.”Vi vil også gerne vise, hvad Danmark har i genbanken, når det handler om planter, der er bevaret til eftertiden – de frø vi har sat her i parken, har været frosset ned i omkring 40 år”.Dyrene har dog ikke været frosset ned – men de har fået unger, og det vil være muligt for alle med hang til dyreklapning at komme helt tæt på de små lømmelgrise, på geder, får og på kaniner.