Glade hundeejere kan snart indvie deres helt egen skov i Øster Tørslev. Som en del af etableringen af en helt ny skov bliver et område på størrelse med godt fire fodboldbaner indhegnet til hundeskov. I forvejen kan hundeejerne lufte deres bedste ven fem andre steder i kommunen
 
Randers Kommune har det mål at plante 3.000 hektar skov i perioden 2013-2030.  I Øster Tørslev er der i løbet af denne vinter rejst en mindre skov på ti hektar – svarende til 20 fodboldbaner. Kommunen har haft en tæt dialog med byens borgere og er kommet frem til, at det skal være en meget rummelig skov.
”Vi har inddelt den nye skov i zoner, så der bliver plads til alt fra et opholdsareal for familien til at køre på mountainbike og lufte hunden uden snor. I Øster Tørslev har de en ret stor hundeklub, og det kom hurtigt på tale, at en del af arealet skal bruges til en indhegnet hundeskov, ” fortæller skov- og landskabsingeniør ved Randers Kommune, Randi Flensborg Jørgensen.
I forvejen findes der seks andre hundeskov i Randers Kommune og erfaringen er, at der er stor efterspørgsel fra hundeejerne efter et sådan frirum. Senest er der blevet etableret en hundeskov på Nordre Fælled af Naturstyrelsen. Faktisk er der på den store fælled hele to hundeskove– en som er indhegnet og et stort område, som ikke er indhegnet.
”Vi kan se, at det tiltrækker rigtigt mange hundeejere, og der har da også været nogle konflikter mellem hundeejere og andre gæster på arealet.  Det er vigtigt at huske på, at man altid skal have kontrol over sin hund uanset, om det er hegn eller ej rundt om hundeskoven,” fortæller Jan Højland fra Naturstyrelsen Kronjylland.
I praksis betyder det, at man til hver en tid skal kunne kalde sin hund til sig, også hvis der skulle komme andre hunde, en hare eller en kondiløber forbi.
”I en hundeskov behøver man nødvendigvis ikke have sin hund i snor, men man skal have den ved sin side og nemt kunne kalde den helt hen til sig, sådan at hunden ikke generer andre hunde, dyr eller mennesker. Det er faktisk noget, der er bestemt af hundeloven,” fortæller Randi Flensborg Jørgensen.
Den nye hundeskov i Øster Tørslev vil blive indhegnet i løbet af foråret. De nyplantede træer vil vokse op i løbet af fem-seks år, så man kan få fornemmelsen af at gå i en skov.