Ungekulturen halter rundt omkring i landsbyerne, og særligt de små interesser skal man se langt efter. Men behøver det være sådan?
 
Det var i hvert fald tanken, da Annika Søndergaard-Albinus og Jonas Horn startede en teaterforening, der udelukkende skulle arbejde med musicalgenren, og nu er de med den nye bestyrelse klar til bevidst at kaste sig ud i et teatralsk helvede i provinsen – i slutningen af 1890’erne.
Gruppens debutforestilling er rock-musicalen “Spring Awakening”, der som en af de mest kontroversielle musicals længe omhandler alt fra ung kærlighed og skoleproblemer til identitetskriser og misbrug.
“Spring Awakening” er historien om en gruppe unge, der i en provinsby i 1890’erne søger svar på, hvem og hvad de er. Men uden forældre eller lærere at spørge til råds lever de i et mørkt helvede.
Næstformand Annika understreger, at Bredgade håber på at kunne udnytte den fordel, at de ikke er bundet af én skoles rammer, men kan finde de bedste performere fra hele Randers og opland til forestillingens auditions i den kommende weekend, når de store følelser skal findes frem.
Til hvorfor bestyrelsen har valgt at producere netop “Spring Awakening” svares der klart:
“Hvor får vi ellers muligheden for at synge rock om onani?”, svarer formanden bramfrit.
Foreningen henvender sig til alle interesserede men i denne omgang særligt til de unge skuespillere, og ingen bestyrelsens aldre er da over 20.
»Vi har valgt netop “Spring Awakening” i forsøget på at vise alle, at musicals ikke behøver at være overdramatiserede kærlighedshistorier med store klassiske orkestre, men også kan være noget for de drenge og piger, der interesserer sig for rock og pop« forklarer Jonas, der fungerer som gruppens formand,
“Foreningen er også et forsøg på at hjælpe andre skuespil-interesserede unge på scenen, så alle er velkomne til vores auditions i weekenden. Om ikke andet så for at prøve det. Bredgade har plads til alle, der brænder for et kreativt fag inden for teateret”.